ЛИГА НАЦИЈА ЗА ОДБОЈКАШЕ Херојска победа Србије

 Холандија – Србија 2:3 (25:22, 21:25, 25:21, 33:35, 9:15)
2
Фото: ФИВБ

После незамапћене борбе у четвртом сету, у којем су одбојкаши Србије успели да са 35:33 реше у своју корист тај део игре, било је јасно да меч може да оде само у једну страну – тако су „орлови“ пуни самопоуздања добили и пети сет и савладали домаћу Холандију у четвртом дуелу Четвртог турнира Лиге нација.

Знало се и пре почетка меча да ће овај изазов да буде веома захтеван за нашу селекцију. Ношени подршком са трибина, Холанђани су желели што пре да сломе ривала. Међутим, то им на почетку није полазило за руком, пошто је састав Игора Колаковића успешно одолевао и био чак и бољи до вођства од 12:10. Након тога, креће велики пад у игри. Шест поена заредом освојила је Холандија и преузела контролу над сусретом. Испоставило се до краја да је то било одлучујуће да домаћин стекне предност у сетовима.

Узвратила је Србија ударац у наредном делу игре. Одмах на старту Колаковићева екипа преузела је иницијативу. Тачно је да је постојала бојазан да би могао да се деси епилог првог сета, када је Холандија пришла на 12:10, али је тај налет успешно одбије. Остала је наша селекција на безбедној дистанци и без проблема привела други сет крају.

У трећем је виђена велика борба, све до 17:17. Од тог момента, игра Србије пада, а самим тим и супарник пружа бољу представу. Налет Холандије је закључен освајањем трећег сета, у којем није било превише неизвесности.

Четврти део игре био је нестваран. Требало би копати по историјским књигама, како би се утврдило колико се резултат од 35:33 претходно понављао. Срећом, Србија је била та која је била боља после неискоришћених меч-лопти ривала, тако да се играо пети сет. У њему је Колаковићев тим био доминантан и уписао победу и остала у трци за фајнал-ејт.

В. М. П.

Фото: ФИБВ

РОТЕРДАМ: Дворана у Ротердаму, гледалаца: 600, судије: Штраус (Немачка), Андерсон (Шведска).

ХОЛАНДИЈА: Ван Гарденер 19, Туинста 17, Абдел-Аиз 14, Тер Мат 12, Плак 7, Кемик 4, Вилтенбург 5, Паркинсон 3, Коренблек, Тен Хорст, Меијс, Јорна, Надринга, Липке.

СРБИЈА: Кујунџић 26, Лубурић 20, Крсмановић 17, Ивовић 12, Недељковић 8, Перић 3, Тодоровић 1, Капур, Катић, Батак, Масуловић, Крстески, Петровић, Вучићевић.

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести