Лига нација за одбојкашице: Прво с Пољакињама

Једина промена у нашој женској одбојкашкој репрезентацији у односу на другу недељу Лиге нација биће та што је сада на кормилу помоћник селектора Бранко Ковачевић, а Зоран Терзић вратио се у Београд и наставиће рад са остатком репрезентације.
Ana Bjelica
Фото: Ана Бјелица, фото: ФИВБ

На турниру треће недеље Србија ће играти са Пољском, домаћином Белгијом и Русијом, а нову шансу да се истакну имаће девојке које су се добро показале на турниру у Италији. Неће бити оних најбољих, које су прошле године освојиле титулу светског шампиона, али ред је да у такмичењу, које нема резултатски значај, шансу добију и оне које ће у будућности носити национални дрес.

– Настављамо по плану, без промена – рекао је Ковачевић. – Иако смо у комбинованом саставу, то се није одразило на игру, у Италији се видело да имамо квалитет. Младе девојке добро и вредно раде, ушле су у систем као да су већ годинама ту, а не као да је већини ово прва репрезентативна акција. Пољска и Русија су мало промениле састав, али Белгија ће због домаће публике наступити у најјачем. Сваком ривалу ћемо прићи са жељом да победимо, а видећемо за колико ће наши напори бити довољни.

М. Р.

Данас

Доминикана – Турска (10)

Холандија – Италија   (11.30)

Тајланд – Бугарска    (13)

Кина – Јапан              (14.30)

Србија – Пољска        (17.15)

Белгија – Русија        (20.15)

Бразил – Немачка      (23.30)

Сутра

САД – Кореја             (02.30)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести