Лига шампиона одбојкаша: Пораз првака Србије од Бенфике

ЛИСАБОН: Неискористивши шансе у другом и трећем сету одбојкаши Војводине пропустили су прилику да дођу до бољег резултата, па и тријумфа против Бенфике у 6. колу Д групе Лиге шампиона.
o
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Португалска екипа је то искористила и преокретом је уписала прву победу у европском такмичењу. С обзиром на то да се игра двомеч, због одложене утакмице 3. кола у Новом Саду, српски шампион имаће већ у четвртак од 20 часова нову шансу да у последњем сусрету Лиге шампиона ове сезоне дође до бодова. За сада је тим Слободана Бошкана на скору од четири пораза и једне победе. Било би лепо када би Воша успела да узврати ударац Португалцима и на тај начин стави тачку на још једну лепу европску причу.

Бенфика је била ривал с којим су црвено-бели могли равноправно да се боре, што су и учинили у прва три сета. Војводина је одлично кренула. Ниједном није испуштала вођство у првом сету, свела је грешке на минимум, што није био случај са Бенфиком, која их је само ређала, а Бошкан је могао да буде и те како задовољан одбраном, јер је црвено-бели блок био увек на правом месту. Бенфика је изједначила на 9:9 и то јој касније није поново пошло за руком. Егал је прекинуо Лука Чубрило са два везана аса, а потом је до 1:0 Вошу предводио средњи блокер Андреј Рудић, који је посао у одбрани одрадио на високом нивоу.

Бенфика је заиграла боље у наставку и водила се велика борба за сваки поен. Новосађани су каскали за Португалцима, који су се вратили из минуса од три поена. На крилима Мехића ушли су у неизвесну завршницу, у којој је капитен Симић режирао ново изједначење (22:22) али црвено-бели нису истрајали до краја – 1:1. Били су Новосађани на правом путу да врате предност, играли су као у првом сету, али су, нажалост, олако прокоцкали вођство у финишу. Несмотреним потезима, опуштенијим приступом и грешкама, Воша је дозволила да ривал направи преокрет (22:20) којим је трасирао пут ка 2:1. До тријумфа је Бенфика стигла далеко бољом игром у четвртом сету у ком су црвено-бели стали и нису пружили адекватан оптор.

К. Б.

Војводина НС семе – Бенфика 1:3 (25:19, 24:26, 21:25, 14:25)

ЛИСАБОН: Спортска хала “Бенфика”, гледалаца: 1.000, судије: Луц (Белгија), Овука (БиХ).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић, Л. Чубрило, Бајандић, Вујовић, Зечевић, Негић, Рудић, Мишковић, Баранек, Пљеваљчић, Парапунов, Мехић, Бошњак.

БЕНФИКА: Оливеира, Бернардо, Рејес Лопес, Волферштетер, Вестерман, Кашаш, Лукас Гашпар, Вентура, Никула, Сантос, Соареш, Да Силва, Ријума, Силва Пурон.

Група Д

Зенит С – Берлин 2:3

Војводина – Бенфика 1:3

Четвртак: 

Берлин – Зенит С (17.30)

Бенфика – Војводина (20)

1. Берлин       5          5          0          15:3     14

2. Зенит          5          3          2          11:6     10

3. Војводина  5          1          4          4:12     3

4. Бенфика     5          1          4          4:13     3

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести