Лига шампиона: Одбојкаши Војводине играју против Зенита

После отказивања меча у Лисабону, одбојкаши Војводине НС семе коначно се враћају у такмичарски ритам.
Ф. Бакић/ Договор пре тренинга у одбојкашком центру у Казању
Фото: Ф. Бакић/ Договор пре тренинга у одбојкашком центру у Казању

Новосађане сутра очекује меч четвртог кола Д групе Лиге шампиона против Зенита. У Санкт Петербург црвено-бели су стигли са много бољим здравственим билтеном, али и даље нису некомплетни.

Шеф стручног штаба Слободан Бошкан неће моћи да рачуна на Камила Баранека и Стефана Негића, који су били позитивни на ПЦР тесту. Поред биће одсутни Андрија Вилимановић, због поновног проблема са леђима, као и први нападач „лала”, Радослав Парапунов.

– То нам је отежавајућа околност, али морамо то да прихватимо и да се прилагодимо. Са овом екипом коју имамо на располагању морамо да одиграмо добру утакмицу и да дамо максимум могућности. Нисмо у ситуацији да претимо Зениту, али тражићу од играча да играмо растерећено, најбоље што можемо. Већ смо имали прилике да видимо квалитет руског представника, све је јасно, али самим тим то је изазов више и прилика за све играче да покажу колико могу – рекао је Бошкан.

Стратег Војводине свестан је да су болести утицале на ток припрема и тренинг, али је задовољан како је екипа радила.

– Није нам било лако. Таман ухватимо добар ритам тренинга, једни се врате, али се други разболе. Задовољан сам како су момци радили, без обзира на то да ли нас је на тренингу било седам, десет, или више, ми смо тренирали максимално. Очекујем да ћемо у утакмицама које предстоје полако подизати форму. Паузу јесмо искористили да физички више оптеретимо екипу, већина је то добро изнела и верујем да ће све доћи на своје – закључио је Бокшан

Утакмица Зенит – Војводина играће се у одбојкашком центру у Казању сутра од 17.30 часова.    

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести