Лига шампиона: Снажан отпор Новосађана

Више од два сата одбојкаши Војводине НС семе и Бенфике борили су се за тријумф у последњој утакмици Д групе Лиге шампиона, а у тај-брејку успешнија је била домаћа екипа, која је тако у коначном поретку “прескочила” српског шампиона на табели заузевши треће место.
Ф. Бакић/Новосађани после велике борбе пали у петом сету
Фото: Ф. Бакић/Новосађани после велике борбе пали у петом сету

Новосађани су овосезонско издање у најјачем европском такмичењу завршили са пет пораза и једном победом. Надали су се изабраници Слободана Бошкана да ће моћи бар до једног тријумфа у Лисабону, месту на ком су 2015. године остварили највећи успех у историји клупске српске одбојке, али је португалски тим ипак у оба сусрета славио, а Воша је у другом узела бод.

За разлику од прве утакмице, када су после вођства 1:0 у сетовима дозволили ривалу да узме следећа три, сада су црвено-бели одговорили у четвртој деоници и шансу за тријумф тражили су у тај-брејку. Попустили су, међутим у завршници, што су домаћини искусно искористили и стигли до друге победе у Лиги шампиона.

БенфикаВојводина НС семе 3:2 (23:25, 26:24, 26:24, 25:27, 15:11)

ЛИСАБОН: Спортска хала “Бенфика”, гледалаца: 1.000, судије: Јурковић (Хрватска), Луц (Белгија).

БЕНФИКА: Оливеира 1, Бернардо, Рејс Лопес 6, Волферштетер 10, Вестерман 6, Кашаш, Гашпар 15, Вентура 3, Никула 9, Инфанте, Сантос 7, Соареш 13, Да Силва, Ријума 17.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 14, Л. Чубрило 4, Бајандић 2, Вујовић 1, Зечевић 9, Негић, Рудић 9, Мишковић, Баранек 17, Пљеваљчић, Парапунов 7, Мехић 8, Бошњак.

К. Б.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести