Лига шампиона: Војводина у среду дочекују Монпеље

Последњу европску утакмицу у овој години одбојкаши Војводине одиграће сутра од 18 часова у Великој сали Спенса, а угостиће француски Монпеље  у трећем колу А групе Лиге шампиона.
Ф. Бакић/ Либеро Урош Мишковић прижељкује прве бодове
Фото: Ф. Бакић/ Либеро Урош Мишковић прижељкује прве бодове

Новосађани имају прилику за поправни, јер су у прошлом сусрету на домаћем терену, пре две седмице, против Фридрихсхафена приказали можда и најлошије издање ове сезоне. То ће им сигурно бити додатни мотив, а жеља за првим бодовима у најјачем европском клупском такмичењу је свакако велика.

Биће ово дерби групе А јер су црвено–бели и Монпеље без победе, с тим што француска екипа има један бод, освојен у дуелу са Фридрихсхафеном када је изгубила 2:3 у Немачкој. Пољском Јастржебском, фавориту у групи, успела је да узме сет. Новосађани су оба пораза доживели убедљивим резултатом. Други дерби, за врх табеле играју данас немачки и пољски тим.

– Сви жељно ишчекујемо утакмицу са Монпељеом. Надамо се да ће што више људи доћи да нас подржи. Пружићемо максимум и надамо се да ћемо остварити прву победу – рекао је либеро Војводине Урош Мишковић. 

Новосађани улазе у овај дуел после тријумфа у домаћем првенству над Црвеном звездом, коју су савладали 3:1, пошто су повели 2:0 у доминантном стилу, али су после у неизвесној борби морали да ишчупају тријумф.

– Имамо густ распоред, играмо три утакмице седмично и тешко је у свакој бити у најбољем издању. Дуел са Звездом је био јако важан за нас јер смо после пораза од Младог радника у Пожаревцу одмах дали прави одговор. Добро је што смо имали и такве неизвесне завршнице, поен по поен како бисмо се припремили за теже утакмице, као што је ова са Монпељеом – поручио је примач сервиса црвено–белих Лазар Бајандић.

К. Бугарски

Група А

Данас

Фридрихсхафен – Јастржебски (18)

Среда

Војводина – Монпеље        (18)

1. Јастржебски

2

2

0

6:1

6

2. Фридрихсх.

2

2

0

6:2

5

3. Монпеље

2

0

2

3:6

1

4. Војводина

2

0

2

0:6

0

Улаз бесплатан

Као и на претходној утакмици и сада ће навијачи Војводине моћи да гледају Лигу шампиона бесплатно. Улаз у велику салу Спенса биће отворен за публику.


Новогодишњи фестивал

Традиционални 13. Новогодишњи међународни фестивал одбојке одржаће се од 23. до 25. децембра у Новом Саду. Пријављивање екипа је до 16. децембра, а играће селекције од млађих пионира до кадета. На претходном издању овог лепог догађаја који украси крај године, окупило се више од хиљаду девојчица и дечака из Србије и иностранства.


Плаво-бели у Суботици

Одбојкаши Новог Сада Манекса одиграће данас од 19 часова у Суботици одложену утакмицу осмог кола Суперлиге против Спартака. Плаво–бели неће имати лак посао у Дудовој шуми, али ће се потрудити да остваре што бољи резултат пред градски дерби који их очекује у суботу са Војводином.


 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести