Лига шампиона: Воша поражена након велике драме

Одбојкаши Војводине НС семе претрпели су трећи пораз у Лиги шампиона.
Vojvodina NS Seme NOVI SAD vs Knack ROESELARE 21
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Освојили су црвено-бели први бод у групној фази, а мало је недостајало да дође до великог преокрета јер је од 0:2 српски шампион изборио тај-брејк. На другом везаном мечу на домаћем терену, Воша је поражена од белгијског Руселара, екипе с дугим стажом у најјачем европском такмичењу која је, по најавама, други фаворит у Е групи. Лишен је био српски шампион помоћи капитена Стевана Симића, а прилику да дебитује у постави у Лиги шампиона добио је млади средњи блокер Андреј Рудић.

Поново су стегуто почели Новосађани, после неколико грешака нашли су се у заостатку од 6:2, па је Гавранчић морао да реагује тајм-аутом који је покренуо домаћина. Сервирали су црвено-бели боље него у минулом мечу с Фридрихсхафеном, али је то поново било недовољно да се поремети разиграни гост. Блок Руселара прекинуо је игру поен за поен, донео му вођство 15:10, после два добра напада Благојевића, ас сервиса Тодоровића и блока Никића пришла је Воша на свега поен заостатка (18:19). Убрзо се истакао други судија Шимпл и досудио погрешну поставу Војводини и погурао Белгијанце до 21:18, а ту предност је гост сачувао до краја сета и повео.

Много боље је Воша почела други сет, опуштенија рука на сервису, али и бољи пријем донели су егал. Као да је пропуштена шанса у завршници првог сета осоколила домаће, вратила се вера у бољу игру и српски шампион је диктирао темпо у наставку. Разиграо се Никић у нападу, али је то било довољно за егал игру, све до 16:16. Блок Белгијанаца донео им је два, а ас Вандорна три поена предности (19:16). Имали су гости више среће у појединим тренуцима овог периода игре, али су дисциплинованијом игром обезбедили велику предност у новој завршници и решили питање освајања сета.

Добри сервиси Грка Фрагоса донели су Руселару уводну осетну предност (6:2) и поново оставили црвено-беле у ситуацији да јуре резултат. Одговорила је ускоро Воша после сервиса Никића дошла је на поен минуса (7:8), а после добрих акција Павла Перића изборила је изједначење на 11:11. Оба тима била су сигурна у нападу, проблем за госте створила је повреда стартног коректора Турлинкса, а после изједначене игре, Воша је повела 20:16. Крај овог периода меча припао је домаћину који је сигурном игром дошао до првог освојеног сета у Лиги шампиона.


Без Симића минимум месец дана

Капитен Војводине НС семе Стеван Симић одсустоваће с терена минимум месец дана. Средњи блокер црвено-белих се пожалио на болове у десном бицепсу, а после прегледа установљен му је тромб, а терапије су кренуле моментално. Природа ове повреде је таква да уз терапије захтева и мировање па је за сада непознато када ће се капитен српског шампиона вратити на терен. Пред почетак меча са Руселаром добио је Симић овације, а публику је поздравио из свечане ложе.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)


Мењао је коректоре тренер Руселара Ванмедегал, ушао је Ван Ши (иначе примач сервиса) уместо Нормана, али су Новосађани наставили са озбиљнијим нападима са сервиса и преузели потпуну контролу над резултатом (9:6). Имали су мали период боље игре гости, али су поново грешком погурали шампиона Србије на 13:10. Ипак, одржавали су прикључак, срећни ас Фрагоса донео је изједначење (18:18) и тајм-аут Гавранчића. Грешка Ван Шија донела је Воши предност у завршници (22:20), а контра Благојевића донела је три сет лопте за изједначење које је убрзо донео Никић.

Јуришала је Воша ка преокрету, сервирао је одлично Тодоровић, а контре искористили Благојевић и Никић те је за трен ока новосадски тим имао велику предност у yепу (6:3), а на промени страна 8:6 јер се Руселар примакао успешним блоком. Додали су гас Белгијанци, искористили две шансе и преокренули резултат серијом 3:0. Сервис грешка Благојевића и грешка у нападу Перића донели су Руселару вођство 11:9. Испоставило се то као одлучујуће за исход меча јер је белгијска екипа одржала предност до победе вредне два бода.

У Лиги шампиона предстоји пауза све до последње седмице у јануару. У четвртом колу Е групе Војводина НС семе ће 29. јануара гостовати у Фридрихсхафену, а меч ће почети у 20 часова.

М. Ристић

Војводина НС семеРуселар 2:3 (21:25, 20:25, 25:22, 25:22, 12:15)

НОВИ САД: Велика сала СПЦ Војводина, гледалаца: 1.200, судије: Пашкевич (Русија), Шимпл (Словачка).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Лакчевић (л), Бајандић, Бојичић, Ковачевић, Негић (л), Машуловић 10, Буша, Благојевић 18, Радовић, Тодоровић 1, Рудић 7, Перић 23, Никић 13.

РУСЕЛАР: Волш 1, Турлинкс 9, Дерои (л), Колман 1, Ван Ши 8, Верханеман 23, Десмет, Вандорн 11, Норман, Деповере, Фрагос 21, Фастеланд 7.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Е група

Војводина – Руселар           2:3

Фридрихсхафен – Закса   (сутра, 20)

1. Закса                     2     2      0      6:0    6

2. Руселар                 3      2      1      6:5    5

3. Фридрихсхафен    2      1      1      3:3    3

4. Војводина              3      0      3      2:9    1

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести