Лозо: Ниједног тренутка се нисмо предале, дале смо максимум

БЕОГРАД: Српска одбојкашица Сара Лозо изјавила је данас по доласку из Анкаре где је одржан Завршни турнир лиге нација, да је српски национални тим дао свој максимум на том такмичењу.
Одбојкашки савез Србије
Фото: Одбојкашки савез Србије

Одбојкашки савез Србије приредио је данас свечани дочек женској сениорској репрезентацији, која је освојила бронзану медаљу у Лиги нација.

Свечани дочек је приређен и мушкој кадетској репрезентацији Србије, која је заузела четврто место на Европском првенству у Грузији.

Сениорке и кадете су, између осталих, дочекали председник ОС С Зоран Гајић и потпредседник ОС С Јелена Николић.

Гајић је поздравио обе селекције и нагласио да можемо да будемо поносни резултате које су постигли.

Одбојкашице Србије су први пут у историји Лиге нација освојиле бронзану медаљу, пошто су у мечу за треће место на завршном турниру у Анкари победиле Турску 3:0.

"Заједно сте нас све обрадовали, целу спортску, а посебно одбојкашку јавност. Резултат је велики, а и начин на који сте то урадили. Јединство које сте показали нам улива наду да ћете наставити истим путем на следећем великом такмичењу, али немојте да вас то оптерећује. Показали сте велико јединство, честитамо вам на свему. Верујемо у вас, лепо се одморите, а онда првог августа настављамо где смо стали", рекао је, између осталог, Гајић, пренео је Одбојкашки савез Србије.

СП за одбојкашице биће одржано од 23. септембра до 15. октобра у Холандији и Пољској.

"Тим је тај који је донео медаљу у Анкари. Добро сам играла, али помогле су ми све играчице. Осетила сам у сваком тренутку њихову подршку, а и ја сам њима давала подршку. Ниједног тренутка се нисмо предале, дале смо максимум. Рекле смо да не излазимо са терена док не узмемо медаљу. Ово је прво одличје за Србију у Лиги нација, али и моја прва репрезентативна медаља. Следеће је СП, а већ првог августа почињу припреме. Бићемо спремне", изјавила је Лозо.

Српска одбојкашица Бојана Дрча каже да је наш национални тим показао велико јединство на завршном турниру Лиге нација.

"Било је тешко, нико можда није очекивао да ћемо да победимо у четвртфиналу Американке, али смо успели. Поражени смо од Бразила у полуфиналу, али смо се вратили и донеле смо медаљу кући. Доказале смо да можемо да играмо у било ком саставу. Желим да се што боље припремо за СП, а онда да покушамо да и тамо освојимо медаљу", рекла је Дрча.

Кадети Србије су на ЕП у Грузији освојили четврто место пошто су у борби за бронзу поражени од Бугарске 3:2 у сетовима.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести