Лука Станковић, коректор Војводине: Срећа, овог пута, изостала у тај-брејку

Били су одбојкаши Војводине на прагу победе у дербију над Радничким у Крагујевцу, водили су 2:0 у сетовима, али су допустили домаћину да изједначи и потом буде бољи у тај-брејку.
odbojka
Фото: Филип Бакић

Утакмица је оправдала очекивања, била је неизвесна и узбудљива, а на крају су Шумадинци обезбедили тријумф резултатом 3:2 (20:25, 22:25, 25:23, 25:19, 15:10).

Новосађани су прекинули победничку серију, јер су имали четири везана тријумфа у првенству, али већ у суботу од 19 часова у Старој Пазови имају прилику да се у дуелу против Јединства врате на прави колосек.

– Остаје жал, наравно за победом, али борили смо се. Раднички је искусна екипа, која је и била фаворит на папиру. Није нас надиграо, али после прва два добијена сета, ми смо нагло пали и на крају Крагујевчанима дозволили да преокрену у тај-брејку. Успели смо да узмемо утешан бод – осврнуо се на утакмицу млади коректор Војводине Лука Станковић.

Новосађани су сада на скору од седам победа и три пораза.

– Имали смо у досадашњим утакмицама и среће у тај-брејковима, које смо добијали, али сада нас срећа није послужила и дошао је на ред један да изгубимо – додао је Станковић.

Црвено-бели у суботу иду на последњи првенствени дуел ове године, у Стару Пазову.

– Немамо превише времена да жалимо за поразом у Крагујевцу, јер смо се већ окренули сусрету са Јединством. Биће нам и то припрема за најважнију утакмицу ове полусезоне, а то је реванш полуфинала Купа Србије у ком у среду дочекујемо Партизан. Имамо добар резултат из првог сусрета када смо тријумфовали 3:2, тако да желимо да искористимо домаћи терен и као што смо и почели сезону, победом над Партизаном, тако и да завршимо ову годину – нагласио је Лука Станковић.

К. Бугарски

 
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести