Маја Огњеновић: Не одричем се сна о трофеју Лиге шампиона

Водила је Маја Огњеновић репрезентацију Србије до два европска и једног светског злата, оне мање важне медаље, као и клупске успехе одавно је престала да броји.
д
Фото: FIVB

Сјајним играма профилисала се у једну од најбољих дизача коју је одбојкашки спорт икада имао. После једне сезоне у Москви, вратила се у Истанбул, чланица је Вакифбанка, једног од најбоиљих клубова Старог континента. Турско првенство одолевало је кризи све до јуче, када је одлучено да буде прекинуто.

Вакифбанк је први у тамошњем шампионату, једина је екипа која се пласирала  у полуфиналу Лиге шампиона (победе у четвртфиналу над Динамом из Москве), али је непознаница шта ће се даљ едогађати, што је случај са свим спортистима света.

- Требало је ускоро да почнемо са играњем  плеј-офа, али је сада све стопирано. Свакако сам размишљала о томе да је непотребно почети са одигравањем плеј-офа  када се могло наслутити да се неће и  завршити. Једина смо екипа која је прошла у полуфинале Лиге шампиона, чекамо вести из ЦЕВ-а о будућности овог такмичења. Знам да су неки национални шампионати завршени и пре њиховог краја, можда то и није фер, али ситуација је таква да су најважнији људски животи – каже  Огњеновићева.

Једина смо екипа која је прошла у полуфинале Лиге шампиона, чекамо вести из ЦЕВ-а о будућности овог такмичења. Знам да су неки национални шампионати завршени и пре њиховог краја, можда то и није фер, али ситуација је таква да су најважнији људски животи

Ова  ситуација ремети текуће националне шампионате и планиране репрезентативне аквије.

- Наше је најпре да се надамо да ће се све брзо завршити око вируса, а тек онда да размишљамо о спорту. Лига нација је одгођена, отказани су НБА, Формула 1 и  други планетрани спортски догађаји, чак су и Олимпијске игре под упитником. Ипак, мислим да ће Олимпијада  одржати и ако тако буде  било би лепо пред публиком, јер не могу да замислим да се игра пред празним трибинама. Но, сада можемо само да нагађамо шта ће се у будућности догађати. Ово је специфична ситуација за читаво човечанство, нико се раније није сусрео с тим, а нама спортима, као и свим љиудима, једино преостаје да слушамо упутства и да се понашамо како она налажу. Познате су амбиције наше репрезентације на Олимпијским играма, а да ли ће се оне одржати, да ли ће бити времена за припреме заиста је назахвално и нагађати.

Други пут је Маја  у Турској, носила је дрес Езачибашија, а сада са Вакифбанком корача успешно на свим фронтовима.

- Добро сам се снашла у Вакифу, имала сам искуство играња у Турској,то је о најбољи и најорганизованији клуб у овој земљи, можда и у Европи. Увек је имао велика имена у свом саставу,тако је и сада. За сада смо испунили све циљеве, осим Суперкупа на почетку сезоне,који заиста није био битан. Овај састав можда није квалитетан као неки из претходних сезона, али добро се ради и резултати не изостају. Ето, пример је млади коректор из Шведске Изабел Хак која није била по проценама  у европском врху, али игра одлично захваљујући квалитетном раду.Тренер Гвидети је правио велике успехе са далеко слабијим екипама него што је наша, тако да се надам баш успешној сезони ако се такмичења наставе. Дошла сам у Вакифбанку са жељом да  досањам снове оосвајању Лиге шампиона, али мораћу да сачекам и да видим да ли ће се настваити домаћа и европска такмичења  – казала је Маја Огњеновић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести