Максималне победе Војводине против Спартака из Љига

Ове сезоне одбојкаши Војводине НС семе имају скор против Спартака из Љига 12:0 у сетовима, четири мнаксималне победе у оба домаћа такмичења.
Miran Kujundzic
Фото: Миран Кујунџић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Ове недеље су се ови ривали састали чак три пута, два пута у оквиру четвртфинала Купа Србије и једном у домаћем првенству, а према очекивању, није било изненађења.

Имао је шеф струке актуелног шампиона Душко Николић прилику да у та три меча пружи прилику свим играчима да се истакну, а најважније је да је настављена добра серија Новосађана од девет узастопних победа у лиги и останак на челу табеле.

„Одрадили смо посао према очекивању, два пута у Купу и на крају у шампионату, али је веома важно што су сви добили шансу да заиграју. Спартак се показао као квалитетан ривал, сервирају одличан флот и праве свима проблеме, али успели смо да се изборимо са ижовом и да наставимо серију победа. Можда нисмо били на врхунском нивоу, али то је било за очекивати јер три меча са истим противником вас мало опусти, а и мотива некада недостаје. Најважније је да смо сачували врх табеле“, рекао је најјачи џокер новосадске екипе Миран Кујунџић.

Завршили су црвено-бели наступ у квалификацијама за Лигу шампиона, нису прошли у групну фазу, али их очекује наставак европске приче у Купу ЦЕВ.

„У уторак путујемо у Немачку и сигурно нас очекује тежак посао. Хипо Тирол је за сада на деоби првог места у тамошњем првенству, екипа је пуна странаца и то показује да су доста уложили. Било нам је жао после испадања од Шомона што нисмо учинили оно што смо желели, али упркос томе, мотива има на претек. Већ смо то заборавили и желимо да се добро покажемо у новом такмичењу. Знамо да ако прођемо Немце, да нас очекује двомеч са италијанским Трентином, желимо то јер би то била права награда за нас, да се окушамо у борби с тако квалитетним тимом, једним од најбољих у Европи“, истакао је Кујунџић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести