Меморијал одбојкашких великана овог викенда у Новом Саду

Турнир до сада познат као Меморијал “Жарка Петровића”, који се организовао у част легенде Војводине, од ове године носиће име Меморијал великана.
odbojka
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Прошле године је на онај свет отишла још једна одбојкашка легенда - Радован Дабић, па су у клубу одлучили да се од сада традиционални међународни турнир за сениоре у Спенсу игра у част оба аса.

Од петка до недеље, осим домаћина Војводине, играће грчки ПАОК и словеначки Ацх Волеј и Камник.

„Трудили смо се да турнир буде што квалитетнији и верујемо да смо у томе и успели. ПАОК је прошле године био учесник групне фазе Лиге шампиона, носилац је вицешампионске титуле првенства Грчке, а ове сезоне играће, као и ми, квалификације за најјаче европско клупско такмичење. АЋ Волеј је дошао до трећег круга квалификација Лиге шампиона минуле сезоне, касније је у ЦЕВ купу стао у четвртфиналу. Актуелни је првак Словеније, а у финалу је био бољи управо од Камника. Ово ће бити права прилика за нас да играјући са јаким екипама видимо где смо, колико смо напредовали, шта још треба мењати и поправити. Биће ово добра провера, леп турнир, а надамо се да ће публика доћи у што већем броју да нас подржи“, рекао је спортски директор Слободан Бошкан.

За повратника у редове Војводине Горана Шкундрића турнир ће имати посебан значај.

„Радован Дабић је био мој први тренер у професионалној каријери. С њим сам освојио прве трофеје, које никада нећу заборавити. За већину онога што сам научио у одбојци могу да захвалим управо њему. Зато ће и осећање током три дана турнира бити посебно“, поручио је Шкундрић.

Играће се по систему сваки са сваким, па ће коначна табела дати и победника турнира. Осим најуспешнијег играча турнира, бираће се и најбољи блокер у част Жарка Петровића, као и најбољи примач у част Радована Дабића.

К. Б.

Програм

Петак

ПАОК – Камник                 (17)

Свечано отварање

Војводина – Ацх Волеј    (19.30)

Субота

Војводина – ПАОК      (17.30)

Ацх Волеј – Камник    (19.30)

Недеља

ПАОК – Ацх Волеј       (11)

Војводина – Камник    (13.30)

Проглашење победника

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести