МЕМОРИЈАЛ ВЕЛИКАНА: Војводини пехар, Благојевић најбољи играч

Војводина НС семе победник је Меморијала великана, пошто је у одлучујућој утакмици савладала екипу АЦХ волеј са 3:2 (15:25, 25:22, 20:25, 25:19, 15:9).
Vojvodina NS seme pobednik Memorijala velikana/F. Bakić
Фото: Ф. Бакић/Војводина НС семе победник Меморијала великана

Треће место припало је екипи Калцит, а четврто загребачкоj Младости. За најбољег играча турнира проглашен је Александар Благојевић из тима домаћина.

Новосадски првотимци отворили су лоше меч, а без доброг пријема, организације и сервиса нису много могли против расположених Љубљанчана. Ривал је добро сервирао, био конкретан и сигуран у нападу, па је за кратко време створио високу предност и сачувао је до краја. На сличан начин текао је и други сет, али је у завршници улазак Бајандића и Негића уместо Перића и Брборића донео освежење, у исто време и мирноћу и енергију. На висини задатка били су Симић, Машуловић, Благојевић, а неке кључне лопте решавао је и Ковачевић. Било је то довољно за велики преокрет Војводине, која је изједначила на 1:1.

Ипак, уследиле су опет осцилације, што је одличном противнику само помогло да поведе 2:1 у сетовима. Тврдо и борбено играло се у четвртом делу утакмице, био је то можда и најлепши сет на турниру. Водио је домаћин, АЦх  је претио, са времена на време се сасвим приближио, али је у финишу сета сигуран на сервису био Бајандић и помогао екипи да стави тачку на сет и избори се за тај-брејк. Најбољу партију пружили су домаћини у петом сету, потпуно су се разиграли, били одлични у блоку, у реализацији напада и на сервису. Борили су се за сваку лопту у пољу, брзо су стекли опипљиву предност, на промену страна отишли су са 8:5, а онда блоком тотално матирали ривала – за коначну радост и тријумф на турниру посвећеном одбојкашким легендама Жарку Петровићу и Радовану Дабићу.

Фото: Ф. Бакић/Александар Благојевић, најбољи појединац турнира

Шеф стручног штаба Воше Синиша Гавранчић окарактерисао је турнир као добру проверу, иако су фалила два играча, која су тренутно на Европском првенству.

Награде најбољима су поделиле ћерке великана Соња Петровић и Лана Дабић, док је турнир свечано затворио члан Градског већа задужен за спорт и омладину Огњен Цвијетићанин. 

- Било је грешака и осцилација, али смо играли све боље како је турнир одмицао. Испробали смо све играче, па и у овом одлучујућем мечу и показали да имамо широк спектар првотимаца. Верујем да ће до почетка сезоне, до утакмице све то бити како треба – рекао је Гавранчић.

Најбољи играч турнира Александар Благојевић, који се тек пре неколико дана прикључио екипи, показао је завидан ниво форме и заслужено понео награду.  - Што се мене тиче, најбитније је да смо показали упорност. Ниједну утакмицу  нисмо лако добили, шта више, увек смо стартовали лоше. Али, показали смо карактер, што се мени јако свиђа, када није ишло држали смо се заједно, победили сопствену нелагодност и увек окретали у нашу корист. Борбеност и атмосфера су најважнији у овом моменту, а боља форма и уиграност ће уз то и брже доћи – поручио је Благојевић.

М.Р.

Пласман

1. Војводина

3

3

0

9:5

7

2. АЦх

3

2

1

8:7

5

3. Калцит

3

1

2

7:8

4

4. Младост

3

0

3

5:9

2

 

 

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести