Милош Тривунић: Из САД желим у одбојкашке професионалце

Одбојкаш Милош Тривунић ушао је у историју Парк универзитета Пиратс освајањем пете шампионаске титуле у америчкој НАИА студентској лиги.
Milos Trivunic 1
Фото: Милош Тривунић, фото: Приватна архива

Овај 23-годишњи Новосађанин, студент Факултета за заштиту животне средине, био је главна карика клуба из Парквела, места поред Канзас ситија, у освајању овогодишње титуле. Понео је ласкаву титулу најбољег техничара завршног турнира испољивши емотивност, енергичност, а у исто време и смиреност, чиме је подизао и контролисао саиграче, као прави вођа на терену.

„Успели смо да после три сезоне вратимо шампионску титулу, коју је мој колеy освајао 2003, 2008, 2012. и 2014. године. Занимљиво је то да су у освајању прве две и овогодишње титуле допринос дали или играч или тренер из Србије. Колико је то било значајно, говори и чињеница да нам је приређен величанствен дочек са свим звучним и светлосним ефектима у студентској мензи, која није могла да прими све професоре и студенте. Буквално игла није могла да падне. Био је то заиста невероватан осећај, нешто потпуно ново, с чиме бих волео да се срећем и у будућности ако се нађем у сличним ситуацијама“, присетио се лепих тренутака креатор игре Парк универзитета Милош Тривунић.

Фото: Приватна архива

Таленат Милоша Тривунића прати још од Војводининих млађих категорија с којима је освајао трофеје. Као кадет био је шампион и вицешампион, док је у јуниорској конкуренцији све освојио. Пре одласка на студије у Америку, био је члан Дунав волеја с којим је стигао до 4. места у Лиги. Милош је још годину дана продужио уговор, што је иначе максимум у колеy лиги (четири године), како би, како каже, завршио факултет и освојио још једну титулу, а потом се опробао и као одбојкаш професоналац.

„Планирам да се опробам и у профи водама. Вратио бих се у Европу. Свестан сам да то неће бити нимало лако, зависи како се пут отвори, а верујем да ће, како буде време одмицало, стизати и боље понуде. Ако бих могао да бирам, Италија је најлепша за играње одбојке“, открио је део планова Милош Тривунић.

Јово Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести