Најбоље Матићева и Милошевићева у одбојци на песку

На српском песку дешава се нешто ново. Одигран је пети турнир шампионата Србије, код девојака је наш најбољи пар Милена Матић/Марија Милошевић оправдао очекивања и освојио победнички пехар, али главна вест је код мушкараца: Лазар Коларић и Ђорђе Клашнић нису победници турнира.
Milena Matic i Marija Milosevic.JPG
Фото: Dnevnik.rs

То пре свега може да се припише чињеници да нису ни учествовали, а њихово одсуство искористили су Сурла и Лозић и запосели врх победничког постоља.

У финалу, у конкуренцији одбојкашица, Марија Милошевић и Милена Матић савладале су Гордану Мрђан и Александру Алексић са 2:0, по сетовима 21:14 и 21:13, док су Наташа Савовић и Катарина Раичевић у сусрету за треће место биле боље од Александре Фрајтовић и Тијане Костић са 2:1, по сетовима 21:14, 19:21, 15:12.

У конкуренцији одбојкаша Саша Сурла и Иван Лозић су у финалу савладали Стефана Басту и Миљана Киковића са 2:0, по сетовима 22:20 и 21:15 док су треће место заузели Александар Гаврилов и Рашко Јовановић, који су били бољи од пара Дамјан Пушоњић и Срђан Медан и славили победу од 2:0, по сетовима 21:18, 21:8.

Ипак, треба рећи да је сусрет за треће место прекинут у другом сету, после немиле сцене. На једну спорну судијску одлуку, Пушоњић је непрописно реаговао и после вербалног дуела са судијом добио црвени картон, а само неколико секунди касније и искључење, па је меч завршен на тај начин. У читавој расправи, судија није желео да промени спорну одлуку, него се надменим ставом бранио, а кад није имао куд, нашао је за пример најстрожу меру и то у сусрету који одлучује о трећем месту, те тако учинио нешто што свакако показује како је спорт понекад у другом плану.

Следећи турнир бич-волеј Првенства Србије одржава се у Сомбору од 3. до 5. августа, а потом следи турнир у Чајетини (11 – 13. август), док ће се финални турнир играти у Београду од 23. до 26. августа.

М. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести