Наранџић и Перић најбољи у Бачкој паланци у одбојци на песку

Клуб одбојке на песку БП Волеј из Бачке Паланке четврту годину за редом граду на левој обали Дунава дарује турнир у одбојци на песку.
odbojka 1
Фото: Приватна архива

У конкуренцији је било 25 двочланих екипа из Новог Сада и Бачке Паланке. Одиграно је 50 мечева, а велики непријатељ свим актерима била је несносна врелина  ваздуха и песка. Сви такмичари заслужују похвале зато што су играли по таквој врућини, а неповољна временска ситуација утицала је на нешто слабију посету у односу на прошле турнире,

Надметања су одржана у мушкој и женској конкуренцији. Првог дана такмичили су се сениори. Златне медаље освојили су Марко Наранџић и Павле Перић, сребрне Вук Тодоровић и Стеван Симић, а бронзане Никола Пековић и Милош Ђорђевић. Њих шесторица првотимци су новосадске Војводине НС Семе, а свим окршајима присуствовао је и њихов тренер Неџад Османкач, који је задовољан нивоом приказане игре и нарочито залагањем свих актера.

Другог дана такмичиле су се 17 женских екипа у три узрасне категорије. Међу сениоркама победнице су Милица Мајкић и Тијана Ђурковић (Бачка Паланка), друго место заузеле су Теодора Јолдић и Ангелина Сланкаменац (Нови Сад), а треће Марија Грубиша и Ана Гавранчић (Нови Сад). Код пионирки (2003 год.) најуспешније су биле Миона Димитрић и Невена Колбас, друго место запоселе су Ивана Будисављевић и Мона Зорић, а треће  Мара Лажетић и Нађа Парошки из Бачке Паланке. У надигравању млађих пионирки (2005. годиште) неприкосновене су биле Вера Васић и Луна Богуновић, другу позицију заузеле су Јелена Штрбац и Андрес Парошки, а Јовани Тури и Анастасији Јањић припало је треће место.

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести