Никола Грбић о амбицијама Новосађана у Лиги шампиона

Одбојкаши Војводине НС семе су се од домаће публике ове сезоне у Лиги шампиона опростили поразом од пољског шампиона Заксе  резултатом 0:3, као што је био случај и у првом мечу у гостима.
ЦЕВ/Никола Грбић напредак види у великом раду
Фото: ЦЕВ/Никола Грбић напредак види у великом раду

Једноставно, екипа коју предводи бивши селектор репрезентације Србије Никола Грбић је класу изнад Новосађана, сасвим оправдано је прва у групи Е са свих пет победа и већ је обезбедила четвртфинале. Први пут је српски стратег као клупски тренер гостовао у Новом Саду и после још једног убедљивог тријумфа био је расположен да прокоментарише учешће црвено–белих у Лиги шампиона и чињеницу да следеће сезоне они желе да оду степеник више. За сада је Војводина без победе и преостала јој је још утакмица са Руселаром у Белгији.

– Пуно ствари зависи од околности на које ми не можемо да утичемо. На пример, прошле сезоне Закса није прошла у други круг зато што је била у групи са Моденом и Маћератом. Ове сезоне смо имали среће у жребу, а нисмо изгубили ниједан сет у пет кола. Није да хвалим свој тим, него смо стварно имали среће јер нисмо имали малтене ниједну озбиљну екипу у групи. Понекад многе околности утичу на то какво ћеш учешће имати у првенству, Лиги шампиона или било где. Очекивати да ће Војводина направити нешто више, по мени је јако висока амбиција – рекао је Грбић. 


Без притиска

Грбић се нада да ће Војводина и следеће сезоне играти Лигу шампиона.

– Желим им сву срећу, али не треба им ни стављати баш претерано велики притисак, јер мислим да је конкуренција изузетно јака и екипе су све јаче и све бољих играча је у Европи. Надам се да ће бити здрави, да ће напредовати и да ће им ово искуство помоћи да буду још бољи – поручио је Грбић. 


Српски тренер појаснио је своје становиште.

– Прва ствар је та што они не могу толико да напредују од ове до следеће године. Друга је та да лакшу групу од ове што су имали сада стварно мислим да нема теорије да добију. Треће питање је на кога ће наићи у квалификацијама.

Према његовом мишљењу, пласман у Лигу шампиона је фантастична ствар за српску одбојку, Војводину и младе момке који имају искуства да виде где су у односу на играче који су у врхунским екипама.

– Према томе, очекивати нешто више....Ја бих био прилично обазрив. Не у смислу да нема шансе да они направе нешто боље, него једноставно има много фактора који утичу на ствари као што су квалификације, какви ће противници да им буду, у каквом ће саставу играти...

Шансу за напредак Грбић види само у великом раду.

– Ако раде онако како мисле да треба да раде, значи нормално,тимови који су јачи од њих радиће, такође, нормално. Према томе, ако сам ја бољи од тебе и радим нормално, а ти си лошији од мене а радиш исто нормално, ја ћу да те победим увек. Тако да они морају да се превазићу, у смислу тренинга, приступа, агресивности и то свакодневно да би уопште дошли у шансу да парирају најјачим екипама. Причао сам и са људима из клуба и мало ми се жале, нећу да кажем на однос, али као да играчи немају максималну воље за тренингом, а  одатле треба почети. Ако имаш екипу која је од првог до последњег дана на тренингу фокусирана и даје све што има, е онда можеш да видиш напредак, а самим тим кад дође крај сезоне и да кажеш да сте дали све што сте имали, а да ти не буде жао због нечега – закључио је Никола Грбић.

К. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести