ПОТВРЂЕНО ПИСАЊЕ ДНЕВНИКА Никола Грбић више није селектор Србије

НОВИ САД: Одбојкашки савез Србије и Никола Грбић заједно су одлучили да прекину сарадњу која је трајала четири године. Имао је Грбић уговор са нашоm кровном одбојкашком организацијом до краја овог олимпијског циклуса, али је због неиспуњења циљева дошло до споразумног престанка сарадње.
NikolaGrbic
Фото: ОСС

У духу максималног поштовања које је увек ове две институције, донета је одлука у складу с највишим интересима националне селекције, а ОСС ће у наредним данима открити име новог селектора мушке репрезентације.

У чевртак су се појавиле незваничне приче да ће доћи до разлаза Савеза и селектора Грбића, а данас је потврђено писање нашег листа.

“ Желимо да обезбедимо место на Олимпијским играма и из тог разлога смо се одлучили на овај корак. У Барију је екипа одиграла толико слабо, да је требала нека шок терапија. Познато је да не може да се замени 14 играча, то је старо правило”,  кратко је прокометарисао председник ОСС Зоран Гајић.

Никола Грбић се као играч опростио од националног тима 2010. године после освајања бронзе на Светском првенству, а јуче по други пут, са финкције селектора коју је обављао четири године.

„Договорили смо се да завршимо сарадњу и да на место селектора дође неко ко ће донети нову енергију и померити све набоље. Искрено се надам да ће момци бити опуштенији с новим селектором и да неће играти у грчу већ на Европском првенству. Нови селектор ће сигурно променити начин рада, методологију и остало, а да могу све испочетка, не бих ништа променио у односу на начин на који сам радио. У животу све радимо како бисе видео резултат, нажалост, изостао нам је резултат и управо договор Савеза и мене је наступио како би се нешто десило у добром смеру. Поносан сам на то што смо сваке године постизали добре резултате, за четири године смо освојили три медаље и били четврти и то у оваквој конкуренцији. Остаје жал што нећу бити на Олимпијским играма када се буду борили за медаљу“, рекао је Никола Грбић.

Почетак припрема мушке репрезентације за Европско првенство је 20. августа, а сада је све у рукама челника Савеза који треба да именују Грбићевог наследника. Незваничне приче највише укључују такође бившег репрезентативца Слободана Ковача, али све ће бити познато у наредних неколико дана.

М. Ристић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести