Одбојкаш Мирослав Радишић и у 46. години не размишља о крају каријере

Не постоје егзактни подаци ко је најстарији одбојкаш који је играо у нашој Суперлиги, али добро упућени у овај спорт тврде да је то Мирослав Радишић, дизач Јединства из Старе Пазове.
Miroslav Radisic
Фото: Мирослав Радишић, фото: ОК Јединство Стара Пазова

Радишић данас пуни 46 година и не размишља о крају каријере, већ предводи свој тим у утакмицама мини-лиге за шампиона Србије, играјући и против двоструко млађих одбојкаша.

Одбојкашки вирус зарадио је од оца Срећка, некада сјајног играча млађих репрезентативних категорија старе Југославије и Јединства, а његова ћерка Милица је са тимом из Старе Пазове већ освојила Куп и Суперкуп, такође играјући на месту дизача.

„Најстарији сам играч елитне лиге, али интересантно је код мене то што сам према свим млађим играчима прво друг, а онда све остало. Када сам на терену осећам се као да имам 25 година, волим да побеђујем, без обзира ко је ривал, што некима звучи чудно с обзиром да ми је ово 29. сезона у сениорском тиму. Када сам почињао, играо сам са играчима који су били годиште мог оца, а сада сам готово двоструко старији од 75 одсто одбојакаша у  лиги, што ми не смета. Уз одбојку, водим породични бизнис и често немам времена за све, али највећа подршка ми је супруга Ксенија, такође бивша одбојкашица, која разуме шта значи бављење спортом“, рекао је Радишић.


Борисов изазов

Некада је Радишић играо заједно с Борисом Коларевићем, који је после одбојкашке каријере упловио у судијске, а сада у делегатске воде. Некада су били добар тандем када су у питању популарни “дублићи”. Коларевић је рекао да су заједно непобедиви, али да, кад су играли на противничким странама, никада није поражен од Радишића.

„Прихватам изазов мог пријатеља Бориса и ако ме победи у дублићима прекидам одбојкашку каријеру“, у шаљивом тону је рекао Радишић.


Гледајући га на терену, не стиче се утисак да има 46 година, питали смо га у чему је тајна његовог трајања?

„Волим утакмице и надметање, спреман сам да гинем за екипу. Представник сам старе школе одбојке, играм најбоље што могу и играћи док ме здравље служи. Заиста не размишљам о крају каријере, још је пензија далеко. Питали су ме нешто везано за посао тренера, али не желим тиме да се бавим, можда само у раду с млађим категоријама.“

Јединство је у мини-лиги и бори се за полуфинале плеј-офа. Да ли ће моћи до циља?

- Добро играмо и наша жеља је да дођемо до полуфинала плеј-офа, а онда како буде. Највећи ривали су нам Млади радник и Спартак из Суботице. Пред нама је још шест утакмица, изједначени смо, па ће одлучивати сваки бод, а наше је да радимо и да се покажемо у најбољем светлу – поручио је Радишић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести