Одбојкаши Спартака у победничком налету – Вуликић: Циљамо врх табеле

Максималним учинком од све три победе, без изгубљеног сета, одбојкаши Спартака из Суботице закорачили су у 2024. годину и други део сезоне.
odbojka
Фото: МОК Спартак

„Голубови” су најпре савладали актуелног првака Партизан у Београду, па су у „Дудовој шуми” копља положили Карађорђе из Тополе и Јединство из Старе Пазове.

– На почетку смо имали много пехова, повреда, болести и први део сезоне нас је баш смлатио. Пред крај године коначно смо били комплетни и тако смо и ушли у 2024. Сада смо сви здрави, кренули смо одлично, што је најбитније играмо јако добру одбојку, све радимо што тренер тражи и надамо се добрим резулатима у наставку и врху табеле – рекао је за „Дневник” дизач Суботичана Андрија Вуликић.

Према речима креатора игре Спартака, екипа је очекивала ове три победе.

– Партизан је био ослабљен, али то не умањује нашу добру игру. Трудили смо се да испунимо све што је тренер зацртао и наравно, добили смо ту утакмицу. Следеће две смо играли против мало слабијих екипа од црно–белих, али и у њих смо ушли самоуверено и одиграли добро на домаћем терену – додао је Вуликић.

Управо таквим рецептом Спартак се реванширао Партизану и Карађорђу за поразе у првим међусобним сусретима, а у суботу имају прилику да исто ураде и Радничком у Крагујевцу.

– Потрудићемо се да им вратимо јер смо у Суботици доживели пораз од 1:3, када нисмо били комплетни. Сада јесмо и идемо на тешко гостовање за нас, јер ће то бити дуел за четврто место. Потрудићемо се да одиграмо најбољу утакмицу у другом делу сезоне и ако будемо на нашем нивоу, уз доста енергије, надамо се победи – поручио је Андрија Вуликић.

Суботичани после 15. кола Суперлиге имају скор од девет победа и шест пораза и тренутно су пети, иза Крагујевчана.


Исплаћује се тренеров рад

Суботичани су претрпели минималне промене у саставу у односу на претходну сезону, али је на кормило дошао тренер Рашко Јовановић, уместо Ивице Јевтића.

– Рашко је увео своју филозофију и надам се да играмо боље него прошле сезоне. Jако je посвећен, ради на ситницама, труди се да нам што лакше и боље предочи све што треба да радимо на утакмици и његов рад се исплаћује – рекао је Андрија Вуликић.


 К. Бугарски

 

Суперлига – 16. коло

Субота

Борац (С) – Карађорђе 17

Раднички – Спартак (С) 17

Млади радник – Таково 18

Јединство (СП) – Ниш 19

Недеља

Партизан – Рибница 16

Војводина – Црвена звезда 18

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести