Одбојкаши Србије играју с Порториком за другу победу на Светском првенству (17.30)

Прегрмели су одбојкаши Србије прву препреку на Светском првенству у Пољској и Словенији, савладавши најјачег ривала у групи А, екипу Украјине, максималним резултатом.
1
Фото: ФИВБ

Већи изазов у овом сусрету „орлови“ су имали само у првом сету, када су допустили Украјинцима да преокрену скор и дођу до три сет лопте, које, ипак, нису искористили. После, испоставило се - преломног тренутка, све је ишло по жељи српске селекције, која ће данас, од 17.30 часова (ТВ Спортклуб 1), одиграти другу утакмицу, против репрезентације Порторика. 

– Први сусрет је увек тежак. Морам да кажем да смо се у првом сету извукли, али у друга два били смо сконцентрисани и, захваљујући пре свега искуству и квалитету, привели смо утакмицу крају. Задовољан сам, јер су играчи који су ушли с клупе - Душан Петковић и Немања Машуловић - дали велики допринос. Када су они били на терену, освајали смо значајне поене. Остављамо ову победу иза нас и окрећемо се новом изазову – истакао је селектор Србије Игор Колаковић. 

Игром против Украјине био је задовољан и коректор Александар Атанасијевић, који је нагласио да је то био најтежи противник у групи, с којим су се „орлови“ раније мучили. 

– Сигурно је да смо могли и боље, фалио је напад с моје стране, па да утакмица буде перфектна. Сигурно је да ћемо, како првенство буде одмицало, бити све бољи. Сада нам следе два лакша противника, која, ипак, не смемо да потценимо. Порторико и Тунис нису у рангу Украјине, али оно што је најважније јесте то да не сме да буде опуштања с наше стране. Морамо да се с максималним бројем поена и сетова пласирамо у осмину финала и да себи на тај начин олакшамо пут ка примарном циљу, а то је полуфинале – поручио је Атанасијевић.  

Урош Ковачевић, примач сервиса, био је ударна игла наше репрезентације у тријумфу. 

– Играли смо одлично, сем када смо у првом сету, после веће разлике, допустили ривалу да се врати у игру. То смо надокнадили добрим издањем до краја сусрета. Играли смо на нивоу светског тима какав ми и јесмо и заслужено смо победили – јасан је Ковачевић. 

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести