Одбојкаши Србије победили Аустралију у Лиги нација

Одбојкаши Србије су победом над Аустралијом у 13. колу Лиге нација остали у борби за полуфинале.
Pavle Peric
Фото: Павле Перић против двојног блока Аустралијанаца, фото: ФИВБ

Пред “орловима” су још две утакмице, данас против Холандије у подне и сутра са Канадом у истом термину. Екипа Слободана Ковача стигла је до деветог тријумфа, уз четири пораза, а за пласман међу четири најбоље екипе доста ће зависити од других тимова, највише Русије и Словеније.

Иако без Уроша Ковачевића, као и већ дужи период без Срећка Лисинца, одбојкаши су остварили вредну победу иако су Аустралијанцима препустили сет. Ковач је прилику пружио и млађим играчима, који нису до сада имали велику минутажу, а они су се одужили добром игром у већем делу сусрета. Млади репрезентативци су једино у трећем сету дозволили Аустралијанцима да се разиграју и добију га, али у следећем није било опасности да ће утакмица отићи у тај–брејк.

– Добро смо одиграли и дошли до битне победе у борби за фајнал - фор. Утакмица је била значајна за нас, јер нас сада једна изгубљена избацује из приче о полуфиналу – прокоментарисао је прмач сервиса Давиде Ковач.

К. Б.

Аустралија – Србија 1:3 (16:25, 13:25, 25:19, 15:25)

РИМИНИ: Дворана Сајма, без присуства публике, судије: Алхамади (УАЕ), Војчек (Пољска).

АУСТРАЛИЈА: Грејем 7, Досан 4, Мекдоналд, Вир 10, О’Деа 4, Пери, Мот, Батлер, Сеника 5, Тејлор 2, Герет 2, Обри, Азез 12, Гребер.

СРБИЈА: Капур, Пековић, Крсмановић 15, Ивовић 12, Јововић, Кујунyић 2, Батак, Перић 7, Атанасијевић 19, Лубурић, Подрашчанин 10, Тодоровић 1, Вучићевић, Ковач 3.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести