ОДБОЈКАШИ СРБИЈЕ поразом од Турске СТАРТОВАЛИ у квалификацијама за Олимпијске игре

Одбојкаши Србие стартовали су поразом у квалификацијама за Олимпијске игре. Изабраници Игора Колаковића су у првом колу Б групе у јапанском граду Токију поражени од Турске са 3:1.
s
Фото: Блок Србије покушава да заустави Адиса Лагумџију, фото: ФИВБ

Турци су извојевали важну победу и то заслужено, јер су били бољи у свим елементима игре. Боље су сервирали, имали брољи пријем и напад, а и блок им је сјајно функционисао. За то време Србија је још и деловала добро у првом и другом сету, али су средином трећег почели проблеми, које наши играчи нису успели да преброде до краја меча.

Србија је повела са два поена, али је уследио прекорет Турака, који су онда одржавали предност од једног до два поена. Србија је успела први пут да изједначи на 14:14, али не и да на направи прекорет. Турци су поново вратили предност, играло се поен за поен, Србија је још четири пута успевала да стигне до изједначења, али је после 18:18 уследила серија од 4:0 Турака, која је и преломила сет, па је ривал повео са 1:0 (25:22). У другом сету Србија је боље сервирала него у првом сету, а прорадио је и блок, па је и резултат био другачији. Наши играчи су водили од почетка, имали су и четири, пет поена предности, поени су се освајали на обе стране. Турци су супевали да се приближе неколико пута, али после 22:20 за Србију и тајм аута Колаковића, успедила је серија поена наших одбојкаша, које је у великом стилу фантастичним сервисом завршио Ковачевића за 25:20 и изједначење на 1:1.

Трећи сет је поново припао Турцима, иако то на почетку није тако изгледало. Наиме, водила је Србија са 3:1 и 4:2, а онда је Турска направила серију од 7:1 и поевал са 9:5. Наш тим као да је стао у наставку сета, деловао је конфузно на терену, па су Турци лако одржавали предност, а онда су у завршници серијом од 5:0 убедљиво добили трећи период игре са 25:14 за вођство од 2:1. Покушао је селектор Колакови да променом у четвртом сету нешто промени, па је уместо Ковачевића и Атанасијевића на терен послао Перића и Лубурића. И поред слабог сервиса у овом периоду игре Србија је водила и средином сета повела асом Кујунџића са 15:13. Но, Турци су успели да се врате, направили су серију од 5:0, Колаковић је вратио Атанасијевића на терен, успела је Србија да скине са сервиса одличног Булбула и да дође два пута на "минус један" (19:18, 21:20), али то је било све. Турци су на крају са два сјајна блока решили питање победника и у сету - 25:20 и у у мечу.

После тешког дуела са Турцима за Србију сада следе три нешто лакша ривала на папиру, а први је на реду Туниса сутра од 6 часова ујутру по нашем времену.

Србија - Турска 1:3 (22:25, 25:20, 14:25, 20:25)

ТОКИО: Хала Јојоги, гледалаца: 800. Судије: Дзјевирц (Канада) и Лиу (Кина).

СРБИЈА: Ковачевић 8, Капур (л), Крсмановић 4, Ивовић, Кујунџић 17, Батак, Перић 7, Атанасијевић 13, Машуловић, Лубурић 3, Крстески (л), Подрашчанин 5, Тодоровић 3, Недељковић.

ТУРСКА: Гурбуз, Бостан, Булбул 14, М. Лагумџија 12, Екси 1, Гулмезоглу 8, А. Лагумџија 19, Гунеш 2, Матић 12, Ајдин, Барјактар (л), Тајаз, Атли, Доне (л).

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести