Oдбојкаши Србије с три пораза завршили четврти викенд лиге нација

Србија – Аргентина 0:3 (17:25, 23:25, 18:25)
Nikola Grbici odbojkasi/F. Bakic
Фото: Филип Бакић/Никола Грбић са одбојкашима

МИЛАНО: Хала „Пала Лидо“, гледалаца:  1.200, судије: Олејник (Русија), Роб (Канада) .

СРБИЈА: Околић 4, Катић, Ћировић 7, Пековић (л), Крсмановић, Јововић, Кујунџић 1, Симић, Лубурић 8, Негић (л), Лисинац 11, Тодоровић, Вучићевић 4, Мехић 5.

АРГЕНТИНА: Переира (л), Франки, Уриарте 5, Поглахен, Конте 10, Лозер, Данани (л), Соле, Лима 15, Паласиос 15, Крер 6, Де Чеко, Мендес, Рамос 6.

Одбојкаши Србије поразом су завршили четврти викенд Лиге нација, а после Италије и Пољске, од нашег тима била је боља селекција Аргентине која је одиграла готово савршено и без проблема узела сва три бода. Поново је селектор Србије Никола Грбић пружио шансу свим играчима да осете терен, али против јуче екстра расположеног,  а иначе увек неугодног ривала, јдноставно се није могло.

После уводне изједначене игре, Аргетнина је напала сервисима Уријартеа који је напао Кујунџића, па су гаучоси повели 13:6 и Грбић је морао да мења примаче (ушао Мехић), а убрзо и да реагује тајм-аутом, али без инстант успеха. Наставила је Аргентина да нам прави велике проблеме на пријему, самим тим и у организацији напада, па је њена предност константно расла и до другог обавезног одмора износила 16:8. Борио се наш тим, само у ретким тренуцима првог сета личио на себе, али није могао да неутралише огромну предност противника.

Боље је наш тим почео други сет, имао предност до два поена, али и пропустио да реализује још две контре, а блок Аргентинаца је био на врхунском нивоу и држао их у игри (8:8). Упркос добром пријему, селекција Србија није налазила права решења у нападу, аргентински блок је и даље био веома добар и читао све наше нападе те повећао предност (16:13). Заменио је Грбић дијагоналу, ушли Јововић и Вучићевић уместо Тодоровића и Лубурића, али се наш тим није покренуо. Одржавали су Аргентинци предност од три поена, све до ас сервиса Вучићевића који је довео Србију на свега поен минуса (20:19), али само за трен јер је поново наш пријем попустио и мини серија гаучоса није обећавала ништа добро по Србију у заврпници сета (22:19). Поново је Србија пришла (23:22), али је Аргентина искористила другу сет лопту и удуплала вођство и то после сервис грешке Лубурића.

Сервис Аргентинаца је био сјајан на почетку трећег сета и вема брзо им донео велику предност (7:2), а уследио је наш бољи период и смањење уводног заостатка (9:7). Ипак, мало шта је нашим играчима полазило за руком, зато је противник веома лако долазио до брејк поена и поново се за трен ока „одлепио“ на велику предност (15:9). С друге стране, Аргентина је играла као у трансу, све јој ишло, готово да је била без грешке и лагано је приводила меч крају све до убедљиве победе. Слаба игра пољуљала је самопоуздање нашег тима, па су се поткрале и грешке у нападу и на веома слаб начин закључио надметање у Милану.

М. Ристић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести