Одбојкаши СРБИЈЕ ЖЕЛЕ ТРЕЋУ ПОБЕДУ Укротити сервис Естоније

Имали су одбојкаши Србије два дана да се одморе од прве три утакмице на Европском првенству у Италији и да сумирају утиске након остварене две победе и једног, убедљивог пораза од домаћина, светског и европског првака.
ЦЕВ/ „Орлови” циљају трећи тријумф
Фото: ЦЕВ/ „Орлови” циљају трећи тријумф

Преостало је „орловима” да одиграју још два дуела у групи А, а данас ће од 18 часова одмерити снаге са Естонијом. Наша селекција је прва три меча одиграла у Перуђи, а сада се преселила у Анкону.

– Надам се да ћемо извући поуку из пораза од Италије. Верујемо да ћемо у следећим утакмицама да имамо праву реакцију. Естонија неће бити лак противник и морамо да будемо максимално фокусирани на наш део терена. Морамо да поправимо лоше ствари које смо радили против Италије. То ће посебно да нам значи у дуелу са Немачком, као и у елиминационим утакмицама – објаснио је Бојан Јанић, тренер у стручном штабу српске репрезентације.

Србија после Естоније укршта копља са увек неугодном Немачком у уторак (21) после чега следи осмина финала.

– Прва три меча смо одиграли доста добро, поготово против Швајцарске и Белгије. Уследио је болан пораз од Италијана, који су у овом тренутку можда и најбоља екипа и главни фаворити за злато. Пред нама је сада сусрет са Естонијом, која је незгодна. Гледали смо их у дуелу са Италијом и иако су изгубили, показали су да јако добро сервирају и уколико нас пријем буде служио неће бити проблема да дођемо до тријумфа. Надам се да ћемо и у Анкони имати лепу подршку као и у Перући и наравно, очекујем победу – поручио је либеро Србије Милорад Капур.

К. Б.

Данас

Француска – Румунија       (16)

Украјина – Финска     (16.30)

Данска – Холандија   (17)

Србија – Естонија      (18)

Португалија – Турска        (19)

Хрватска – Словенија        (19.30)

Чешка – Црна Гора    (20)

Италија – Швајцарска        (21)

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести