Одбојкаши Војводине циљају се три титуле и искорак у Европи

Управа и стручни штаб Одбојкашког клуба Војводина НС семе одржали су први састанак са играчима пред почетак припрема за нову сезону.
2
Фото: Дневник/ Филип Бакић

На окупљању у просторијама клуба појавили су се сви играчи, осим капитена Стевана Симића, који је на припремама са сениорском репрезентацијом Србије на Палама.

– Пред вама су озбиљне припреме током августа и провере у септембру. Наше амбиције су познате, то су три домаћа трофеја, по које ћемо ићи корак по корак, а фокусираћемо се и на Лигу шампиона у којој играмо у групној фази – рекао је на почетку обраћања играчима председник клуба Драгољуб Збиљић.

Актуелни шампион Србије почеће са радом у понедељак. Прве седмице обављаће се разни тестови и у плану су лаганији тренинзи.

– Желимо, пре свега на домаћем терену, да покажемо да је Нови Сад град одбојке, а Србија земља одбојке, а потом и да се изборимо за пролаз групне фазе у најелитнијем европском такмичењу. Сигуран сам да је свако од играча део мозаика који нам је био потребан. Дуго смо бирали екипу, није било одлуке преко ноћи. Свако има тежину у екипи и важно је да тимски дух буде на високом нивоу, без обзира на минутажу. Важно је да играчи један другом чувају леђа и на терену и ван њега и да ову сезону заједнички изнесемо победнички – поручио је Збиљић. 

Војводина ће до 15. августа радити у Новом Саду, а потом иде на Пале на две седмице, а по повратку је, у септембру, очекују припремне утакмице и турнири од којих је један и традиционални Меморијал великана у Спенсу.

– Сезона неће бити лака, а сви смо свесни шта значи бити у Војводини. То је с једне стране част и привилегија, а с друге обавеза, јер је потребно наставити низ свих трофеја који су наши претходници освајали. Ми смо сада у главним улогама и наша је дужност да урадимо све како бисмо ишли истим путем – рекао је шеф стручног штаба Војводине Слободан Бошкан.

К. Бугарски

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести