Одбојкаши Војводине гостују у Крагујевцу (18)

КРАГУЈЕВАЦ: Рутинском победом над Спартаком из Љига одбојкаши Војводине почели су домаће првенство и на тај начин шампион је оставио из себе неуспех у Суперкупу, у ком је само неколико дана раније изгубио од Партизана. 
1
Фото: Ф. Бакић

Новосађане данас од 18 часова очекује знатно тежи задатак. У другом колу Суперлиге црвено-бели гостују Радничком у Крагујевцу, који је и ове сезоне фаворит за горњи део табеле. 

Увек је неугодно играти у хали „Језеро”, а Шумадинци ће бити и те како мотивисани. С једне стране је разлог и то што свака екипа тежи да се шестоструком узастопном прваку државе супротстави најјаче што може, а други је свакако неуспешан почетак шампионата који су Крагујевчани имали у Суботици. Наиме, Раднички је против Спартака испустио вођство од 2:0 у сетовима, да би потом изгубио у тај-брејку. 

- С друге стране мреже ће нам данас бити добар противник с којим није лако играти. Раднички је направио квалитетну екипу, а и генерално, последњих неколико сезона је увек тежак ривал, посебно на свом терену. Победа у Крагујевцу би нам много значила. Рецепт како да дођемо до ње је јасан. Морамо да будемо максимално концентрисани и ангажовани, то је кључно за тријумф - поручио је Андреј Рудић, средњи блокер Војводине.

 К. Б.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести