Одбојкаши Војводине и Црвене звезде близу финала плеј-офа

Шест одиграниг сетова у полуфиналу плеј-офа било је довољно одбојкашима Војводине НС семе да поведу 2:0 у победама против Младог радника и дођу на корак до новог финала.
Miran Kujundzic
Фото: Миран Кујунџић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Актуелни шампион је коначно заиграо како уме, оправдава освојено прво место у лигашком делу првенства, а увек неугодну екипу из Пожаревца оставио је без шансе. Млади радник је био конкурентан само у првом сету првог меча у Новом Саду, а после је био у тотално подређеном положају.

Сутра ће Војводине НС семе имати прилику да овере пласман у финале плеј-офа, где ће се највероватније састати с Црвеном звездом која води 2:0 против Спартака, а пред трећи дуел полуфиналне серије капитен Новосађана Миран Кујунџић прижељкује брзи крај текућег посла.

„Очигледно смо се тргли, имали смо слаб период у заврници мини-лиге, али схватили смо шта значи плеј-оф и сада се види наша максимална озбиљност и пожртвованост. Само је први сет новосадског меча у полуфиналу био неизвестан, све остало је било глатко.Показали смо у минула два меча да смо шампионска екипа и то намеравамо да потврдимо и сутра“, рекао је Кујунџић.

Примач сервиса репрезентативног калибра ипак не размишља о финалу јер посао није завршен.

„Не смемо да се опустимо, иако је 2:0, већ треба да максимално фокусирани уђемо у трећи дуел. Млади радник није слаба екипа, напротив, никако их не смемо схватити опуштено јер су показали квалитет. Савладали су нас у Новом Саду у мини-лиги и мислим да је баш тај меч послужио нама као опомена и зато се надам да ћемо још једном бити на високом нивоу и посао у полуфиналу завршити у три утакмице“, истакао је Кујунџић.

Треће утакмице полуфинала плеј-офа играће се сутра од 18 часова: Војводина НС семе – Млади радник (2:0), а Црвена звезда – Спартак (С) (2:0). Евентуалне четврте и пете утакмице играле би се 16. и 19. априла.

М. Р.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести