Одбојкаши Војводине и Црвене звезде боре се за пехар Суперкупа

Пре четири године одбојкаши Војводине НС семе и Црвене звезде сезону су отворили утакмицом финала Суперкупа (тријумфовао  новосадски тим), прича се понавља јер ове две екипе данас од 19 часова одлучују о истом пехару и на истом месту, у малој сали Спенса.
Nikic 02_FBakic
Фото: Милош Никић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

У новосадском табору верују да ће се они радовати и да ће на најлепши начин отворити нову сезону, у којој су амбиције традиционално веома високе.Оформљен је тим који, по оптим проценама, може да испуни постављене задатке.

- Црвена звезда је у односу на прошлу сезону променила неколико играча, отишли су средњи блокери Машуловић и Јовановић и примач Павловић. Добро се знамо, има Звезда квалитетну екипу, која ће сигурно бити у врху. Ми смо се комплетирали, имамо добар тим, предано смо радили и верујем да ћемо сезону отворити трофејом. Домаћи терен није никако притисак, бреме носимо самим тим што смо Војводина. То је тако деценијама у овом великом клубу, а домаћи терен може бити само предност. Верујем у наш добар резултат – поручио је тренер Синиша Гавранчић.


Европски шампиони у Спенсу

Оно што ће очекивано лепу  спортску приредбу у Спенсу учинити још лепшом је то што ће  утакмицу гледати, према најавама, селектор европских шампиона Слободан Ковач, одбојкаши Марко Подрашчанин и Никола Јововић и  представници Савеза.

- Честитам играчима и селектору на сјајном успеху. То је за нас додатни мотив, подстрек и обавеза да још више радимо, јер смо у земљи шампиона - казао је Гавранчић, а у честиткама су се придружили и Симић и Никић.


Капитен Стеван Симић је казао да сви после напорних припрема једва чекају званичне утакмице.

- Створили смо сјајну атмосферу и имамо одличну енергију. Пехар Суперкупа би нам много значио, био би подстрек за целу сезону. Наш кондициони тим се побринуо да будемо спремни, а значи нам свакако то што играмо пред нашом публиком. Позивам навијаче да испуне трибине, а верујем да је после европског злата одбојка добила још много присталица –рекао је Симић.

Искусни Милош Никић предочио је важност победничког отварања сезоне, као и саме утакмице.

- Веома је важно да сезону отвиримо трофејем. У доброј смо форми, наравно нисмо на врхунцу, доста је још рада пред нама, али мислим да смо у овом моменту довољно добри да освојимо пехар – оптимиста  је Никић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести