Одбојкаши Војводине и Црвене звезде за титулу

Тешко је помислити на клупску одбојку у нашој земљи, а да прва асоцијација не буде ривалство које влада између Војводине НС семе и Црвене звезде, јер су оба тима обележила највећи део борби за титулу у минулој деценији.
odbojka, foto dnevnik f bakic
Фото: Фото: Дневник/Ф. Бакић

У минулих пет сезоне, чак три пута су црвено-бели табори одмеравали снаге у финалима, а остале две састајали су се у полуфиналу. Треба рећи и да су у свих пет окршаја Београђани излазили као победници, али ова сезоне може да буде по многочему другачија.

Финална серија, која се игра до три победе, почиње 13. априла. Други меч такође у Новом Саду играће се 17, а трећа утакмица 20. априла у Београду. Ако буде потребно, четврти меч је на програму 23. априла у Београду, а мајсторица би се играла 26. априла у Новом Саду.

Имаћемо репризу прошлосезонског финала, а сви у Новом Саду се надају да ће бити с другачијим исходом и да ће титула доћи у Српску Атину први пут од сезоне 2006/7, када су црвено-бели с 3:1 у победама били бољи од Рибнице. Играла је Воша од тада још пет финала, али без успеха. Минуле сезоне одлучио је пети меч у Београду.

Оно што ову сезону издваја од свих прошлих је чињеница да су Новосађани лигашки део сезоне завршили на првом месту, после готово десет сезона и имаће меч више на домаћем терену, што може да буде велики адут. У својој првој сезони, шеф струке новосадских црвено-белих Неџад Османкач добрим путем води клинце који су такође први пут у најбитнијој улози. Само то може да буде оптерећење пред почетак финала, јер се с друге стране налази ривал који зна како се освајају титуле (има их пет узастопних) и предвођен је искусним Александром Благојевићем.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести