Одбојкаши Војводине НС семе освојили Куп Србије

Војводина НС семе – Партизан 3:1 (22:25, 25:22, 25:19, 25:23)
њ
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Одбојкаши Војводине НС семе освојили су Куп Србије! У финалу је актуелни шампион био бољи од Партизана и то после губитка првог сета, али је до другог овосезонског трофеја, а 15. Купа у клупској историји, дошао после дисциплиноване игре и вере у преокрет и своје могућности. Још једном су Београђани намучили црвено-беле, али су на крају морали да честитају бољем тиму.

Поени из блока Благојевића и Машуловића повели су црвено-беле до вођства 3:0, али је је узвратио сервисима Марко Николић и преокренуо резултат, па су Београђани преузели контролу над резултатом (7:5). Ас Ђорђевића донео је плус три Партизану, али су два блока Ковачевића и један Благојевића заокружили серију 4:0 и поново довели шампиона у вођство. Играло се дуго поен за поен, а после блока Кисића и добре реакције Копривице, Партизан је поново дошао до осетне прдности (19:16). Ушао је Мехић да стабилизује пријем, на мини серију Воше одговорили су црно-бели и после боље игре у завршници освојили први сет, али уз врхунски сервис.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Напао је шампион сервисом, повео 5:2, а у игри је остао Давид Мехић и водио црвено-беле до велике предности на обавезном одмору (12:7). Коначно су Новосађани заиграли у свом ритму, појачали одбрану и блок, а Партизан је у првом делу другог сета деловао немоћно, посебно после грешка Николића. Ипак, консолидовали су се црно-бели, најпре сервисима Кисића смањили заостатак, а после грешке Перића на свега поен минуса (14:15). Ни тајм-аут Гавранчића није покренуо црвено-беле, али делимично јесте ас сервис Буше за 18:15. Благојевић и Мехић наставили су са успешним нападима, водила је Војводина 23:18, пришли су Београђани на 23:21, али је перић добрим нападима донео сет актуелном шампиону.

Према очекивању, изједначена борба водила се почетком трећег сета, оба тима била су добра у нападу, кротили сервисе ривала, али је Воша имала контролу у својим рукама. После два дуга поена и добрих одбрана, најпре је Благојевић искористио контру, а блок Рудића је донео Новосађанима вођство 16:13. Добар талас црвено-белих се наставио, снажни сервиси Благојевића, а потом и Буше, те напади Перића разоружали су црно-беле, прдност је константно расла, а блок Рудића заокружио је преокрет и вођство актуелног шампиона од 2:1 у сетовима.

Са три грешке је Воша почела четврти сет и погурала противника до вођства 5:1, али је ас Благојевића вратио црвено-беле. Николић је водио игру Партизана, а напади Мехића и блок Перића вратили су црвено-беле до изједначења (11:11). Није Воша играла пуно кроз средину, али су ипак крајњи нападачи имали предност у односу на блок црно-белих, а контра и блок Маушловића на Николићу повели су шампиона до два поена вишка (15:13). Испоставило се да су то били одлучујући тренуци овог сета, до краја је Војводина била одлична у нападу, одржавала две поена вишка све до краја меча и освојила 15. Куп Србије у својој историји.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Подршка из Новог Сада

Управни одбор ОК Војводина НС семе на челу с председником Драгољубом Збиљићем дошао је на утакмицу у Уб да подржи екипу, а у делегацији из Српске Атине били су и градоначелник Милош Вучевић, Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, као и члан Градског већа за спорт Огњен Цвјетићанин. Друштво су им у свечаној ложи правили председник ОШ Зоран Гајић, први потпредседник Ђула Мештер и потпредседник Јелена Николић, као и председник општине Уб Дарко Глишић.

УБ: Хала спортова, гледалаца: 900, судије: Јанковић (Ниш), Леко (Нови Сад). 

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Лакчевић (л), Бојичић, Ковачевић 3, Негић (л), Машуловић 8, Буша 1, Благојевић 27, Радовић, Тодоровић, Рудић 4, Перић 20, Мехић 11.

ПАРТИЗАН: Радовић 8, Копривица 5, Мариновић 3, Лекић 3, Ђорђевић 11, Хузејровић, Јанковић, Кисић 2, Сташевић (л), Цветковић, Петровић, Пајевић, Пековић (л), Николић 28.

М. Ристић

 

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести