Одбојкаши Војводине НС семе почели припреме за нову сезону

Одморни, пуни енергије и жељни рада, стари, нови и потенцијални првотимци Одбојкашког клуба Војводине НС семе, окупили су се у клупским просторијама и тако почели нови циклус припрема за сезону.
Okupljanje odbojkasa Vojvodine NS seme
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Већ по традицији, сваке године у ово време стручни штаб и челници клуба одржали су састанак и прозивку, те предочили играчима план припрема, циљеве и амбиције.

„Када су у питању циљеви за нову сезону, они ће сигурно бити највиши. Костур тима је скоро исти, а настојаћемо можда и да се појачамо. Желимо све домаће трофеје, а у Европи да се покажемо у најбољем светлу. Имамо подршку Града, нашег генералног спонзора Института за ратарство и повртарство, а председник Управног одбора је помогао да појачамо пул спонзора. Нови потпредседник УО је Драгољуб Збиљић, а Енерготехника Јужна Бачка, чији је он председник и власник, наш је нови спонзор и предводник спонзорског пула“, изјавио је генерални директор Никола Салатић.

Спортски директор Никола Марић истакао је да је екипа мало измењена, али да је важно да је костур тима сачуван.


Станковић пун оптимизма

Капитен Воше Чедомир Станковић с 24 године спада у категорију старијих играча у клубу и шири оптимизам пред почетак нове сезоне.

„После нешто више од месец дана паузе, окупили смо се одморни, жељни рада и спремни за нове изазове. После титуле коју смо узели у минулој сезони, апетити су порасли, желимо да одбранимо круну, да вратимо Куп и Суперкуп, али и да се у добром светлу покажемо у Европи. Надам се, пре свега, да ће здравље да нас послужи“, закључио је Станковић.


„Још је неизвесно шта ће бити с Петровићем, док је Премовић отишао у Падову, а у екипи нису више Ковачевић, Илинчић и Надаждин. Када су новајлије у питању, наставили смо тренд довођења младих и талентованих играча. Тако су из београдског Блок аута стигли Алекса Шаровић (1999. годиште), Александар Бошњак (2000), те Лазар Бајандић из Футога и Милош Ђорђевић из Спартака из Љига. У први тим смо традиционално прекомандовали, из наших млађих категорија, Брборића, Иванковића и Рудића. Имамо још жеља и надам се да неке можемо да остваримо. Улазимо свесно у све ово с младим коректором, ту улогу ће преузети Вучићевић, али било би добро да пробамо да додатно попунимо ту позицију. Амбиције ће бити веће, а прихватамо улогу фаворита“, поручио је Марић.

У екипу, као и у младе играче, верује и шеф стручног штаба актуелног шампиона Неyад Османкач.

„Драго ми је што смо довели младе играче, познати смо као фабрика талената и желимо да то тако и остане. Освајање титуле је далеко иза нас, чека нас нова борба на четири фронта, нови задаци и искушења, али верујем у наш рад и ове младе момке. Планирамо да у Новом Саду радимо до почетка септембра, а онда идемо у Бугарску. Очекују нас пријатељске утакмице, те Меморијал “Жарко Петровић”. Сматрам да је одлазак Премовића дошао прерано, али смо изашли у сусрет његовој жељи. Немамо проблем с тим да дајемо шансу младима. Одлучили смо да коректора игра Божидар Вучићевић, а не треба заборавити ни кадетског репрезентативца Иванковића. За сада је тако, а видећемо да ли ћемо појачавати то место. Да ли смо фаворити или не, то није битно, сви смо свесни тежине дреса Војводине и увек стремимо највишем“, истакао је Османкач.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести