Одбојкаши Војводине НС семе у мајсторици надиграли Раднички

Војводина НС семе – Раднички 3:0 (25:15, 25:11, 25:22)
њ
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Најбољи када је најтеже и најважније били су одбојкаши Војводине НС семе, који су у одлучујућој утакмици полуфинала плеј–офа успели да победе Раднички и обезбеде место у борби за титулу. Новосађани са 2:1 у серији одлазе на мегдан Партизану, који је био бољи од Младог радника 2:0 и имаће прилику да узму пети трофеј у низу. Као што ни Воша није три пута могла до тријумфа у Крагујевцу, тако је и екипа Драгана Кобиљског у трећем наврату остала кратких рукава у Спенсу. На овај начин шампион се и реванширао Радничком за елиминацију у полуфиналу Купа, овог пута дозволивши му егал само у завршници трећег сета.

После почетног уједначеног надмудривања, у ком је Воши поприлично шкрипао пријем, домаћин је успео серијом 6–0 да стекне први пут већу предност – 13:8. Ослонио се на јаче оружје, блок и у поменутом низу чак пет поена заредом је добио зауставивши напад гостију на тај начин. У налету су били црвено–бели, Машуловић је са два аса режирао 19:11 и већ је на помолу било вођство 1:0.

У претходним дуелима у Спенсу, Раднички је после слабијег првог сета подизао ниво игре, али се то овог пута није десило. Војводина је одлично сервирала, наставила је да води главну реч и у даху је стигла до 15:3. Никакве измене и тајм–аути Кобиљског нису донеле бољитак код гостију, док су Новосађани били као права казнена експедиција за 2:0. Требало је, међутим, посао одрадити до краја. Није било места за опуштање, поготово јер је Раднички држао корак у трећем сету. Имала је Воша и по четири поена вишка у неколико наврата, али се гости нису предавали. Стигли су на поен заостатка – 22:21, али су их грешке и сада скупо коштале. Поклонили су домаћину меч лопту, а потом још једну за коначан тријумф и пласман у финале.

НОВИ САД: Мала сала Спенса, без присуства публике, судије: Рогић, Баланџић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 8, Брборић (либеро 2), Чубрило 1, Бајандић 3, Ковачевић, Негић (либеро 1), Машуловић 7, Бошњак, Буша, Благојевић 5, Пришић, Тодоровић 5, Рудић, Перић 18.

РАДНИЧКИ: Милутиновић, Антић, Гоић 3, Видовић, Лопар, Радевић 5, Петровић 1, Иванковић (либеро 2), Матић 7, Дукић, Пантовић (либеро 1), Коне 8, Хамзагић, Ристић 13.

 К. Бугарски

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести