Одбојкаши Војводине обезбедили пол позицију за плеј-оф

Победом над Рaдничким у Крагујевцу одбојкаши Војводине НС семе обезбедили су прву стартну позицију за плеј-оф и сада чекају име ривала у полуфиналу доигравања, за које се боре Спартак из Суботице, Јединство из Старе Пазове и пожаревачки Млади рaдник.
David Mehic/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/ Давид Мехић у нападу

Славили су Новосађани уз изгубљен први сет, а тренер Гавранчић поново је комбиновао екипу и искористио прилику да одмори неке играче, те су уместо Кујунџића и Вучићевића на терену били Фундора и Виецки.

У прва три сета водила се неизвесна борба, али су у егал завршницама другог и трећег црвено-бели показали шампионски карактер. Сачували су смиреност и на тај начин дефинитивно су сломили отпор мотивисаног противника, па су у четвртом сету доминирали.

- Била је занимљива утакмица, са доста грешака на обе стране. Раднички се спрема за финале Купа и против нас је играо растерећено. Међутим, ми смо мање - више дошли на своје у другом делу другог сета. Много нам значи то што смо показали чврстину у неизвесне завршнице сетова решавали у нашу корист - рекао је примач Давид Мехић, који је у овом дуелу био главни шраф у игри актуелног шампиона.


Фан-клуб

Одбојкашки клуб Војводина, као прави шампион, за одбрану титуле припрема се на свим пољима, на терену и ван њега. Док екипа вредно тренира и игра завршне утакмице мини-лиге, маркетинг клуба за верне навијаче, и оне који ће то постати, припрема нешто ново и занимљиво.

Обилазећи школе на тероторији града и шире, те дружећи се с младима у клупским просторијама, схватили су да је много оних који би наклоност према Војводини исказивали далеко више на утакмицама уколико би се ујединили. Зато је одлучено да, по угледу на велике европске клубове, Воша покренемо званични фан клуб, чији ће циљ бити да окупи заљубљенике у одбојку, поклонике Војводине, да трибине учини пунијим, а навијачку атмосферу занимљивијом и ватренијом. Фан клуб ће заживети и на друштвеним мрежама, па ће сами чланови, уз помоћ званичних клупских администратора, имати прилику да буду модератори, да пуштају најаве утакмица, заказају окупљања пред мечеве, да позивају, објављују детаље навијања, видео клипове занимљивих кореографија, фотографије с дружења и све остало што може чинити један фан-клуб профил.


Због одигравања финала Купа, на којем шампион неће учествовати, предстоје две седмице паузе новосадском тиму. Након тога следи дерби против Црвене звезде у Београду, а онда још три кола до  краја мини-лиге.

- Искористићемо паузу да добро тренирамо, исправљамо оно што је потребно и припремамо се за најважније мечеве сезоне. Улазимо практично у завршне припреме за плеј-оф и добро је што смо већ сада обезбедили пол позицију – казао је Мехић.       

М. Р.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести