Одбојкаши Војводине помажу малишанима за „Први корак”

Успешно је Одбојкашки клуб Војводина НС семе осмислио и реализовао акцију продавања дресова путем лицитације на Инстаграм профилу за малу Лану Јовановић, које је отишла на лечење.
Akcija Odbojkasi Vojvodine
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Усмерили су се шампиони тада на друге којима је помоћ потребна, а последња новина у њиховом хуманитарном раду је сарадња са Фондацијом “Први корак”. Она је основана с циљем да помогне и унапреди квалитет превремено рођене деце, малишана оболелих од церебралне парализе, али и оних који услед многих других болести или несрећа имају потешкоће у развоју. Фондацију је основао Бојан Качавенда,чији  син од рођења има деснострану хемиперезу. Са њим је представнике Војводине упознао некадашњи репрезентивац и бивши директор Васа Мијић, који је активно укључен у помоћ фондацији.

– Качавенду и Мијића угостили смо у клупским просторијама и на обострано задовољство отпочели једну лепу сарадњу. Како је Војводина одувек активан учесник и организатор разних хуманитарних пројеката, дилеме није било ни на тренутак, посебно око подршке једној од главних акција фондације, куповини Локомат Про специјализованог роботизованог система за рехабилитацију, који ће бити дониран Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине – наводе из клуба.

За почетак сарадње Војводина ће постављати лицитације на званичном инстаграм профилу, а ноцац ће бити уплаћен на рачун фондације “Први корак”.

– Захваљујемо се и Васи Мијићу који је обезбедио неколико сјајних дресова. Међу њима су његов дрес, те репрезентативни Ћировића, Машуловића, Лубурића и као права посластица, један дамски – дрес светске и европске првакиње Бранкице Михајловић. Шампион ће помагати и на друге начине, кроз медијске, маркетиншке и остале акције, укључивање првотимаца – поручили су из Војводине.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести