Одбојкаши Војводине поражени други пут у лиги шампиона

Одбојкаши Војводине НС семе претрпели су и другипораз у Лиги шампиона.
Stevan Simic
Фото: Стеван Симић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

После гостовања у Пољској, Новосађани су остали без сета и на свом терену против немачког Фридрихсхафена,мада су имали шансе да резултат буде другачији. У сва три сета црвено-бели су били резултатски конкурентни, али су у завршницама правили грешке, пре свега на пријему сервиса, што је искусни немачки тим казнио. У елитним европским такмичењима грешке се не праштају, тако је у свим спортовима.

Статистика са овог меча може много тога да објасни: Воша је била успешнија само у блоку (7:6), али је заказала у најважнијем елементу – сервису. Новосађани су имали успешност напада 42 одсто (89:37), Немци 54 одсто (90:49), домаћин је имао осам грешака из напада, гости пет.

- У овој утакмици се видело да су честа путовања и велики број утакмица оставили трага и узели данак. Уз то, искусна  немачка екипа је била боља на преијему сериса и сервису, што јој је и донело победу. Мало нас је изненадило играње другог дизача, затекла нас је другачија дистрибуција лопти, али и поред тога бројне шансе нисмо искористили. На овом нивоу одбојке свака идеална контра мора да се реши, у супротном губи се утакмицае – јасан је капитен Стеван Симић.

Неће играчи Воше имати времена за одмор и опоравак јер већ сутра играју са Спартаком утакмицу  домаћег шампионата, а у уторак ће угостити белгијски Руселар у Лиги шампиона.

- Најважније је да добијемо дерби са Спартаком, јер без обзира на изазове у Лиги шампиона морамо да играмо добро у нашој лиги. Улазак у европску елиту нам је награда и том такмичењу уживамо, а у домаћој лиги морамо да побеђујемо. После Спартака играмо са Белгијанцима, а затим и први меч четвртфинала купа, у ком имамо победничке амбиције, па ће то бити најважнији дуел до краја године. Морамо да се максимално концентришемо на утакмице које следе, да заборавимо на умор и да играмо на очекиваном нивоу. Нема кукања, ми смо професионалци и свој посао морамо да радимо најбоље што знамо – поручио је Симић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести