Одбојкаши Војводине поражени од Зенита у Лиги шампиона

НОВИ САД: Нису могли да избегну пораз одбојкаши Војводине НС семе од руског Зенита и у другом колу Д групе Лиге шампиона пружили су руку гостима, који су славили максималним резултатом.
o
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Српски шампион имао је огромну подршку у Великој сали Спенса, али поред уживања у европском надметању и прилици да гледа и моћан клуб из Санкт Петербурга, публика није могла да се радује повољнијем исходу, тако да су црвено-бели уписали и други пораз. Био је то и очекиван сценарио, с тим што се, осим пада у другом сету, Новосађани нису олако предавали.

Без респекта су нападали руски тим и борбено ишли по сваки поен.

Квалитетнија и далеко јача екипа из Русије морала је на почетку да јури резултат, пошто је Воша, ношена хуком са трибина била у налету. Водила је и 8:5, али су гости брзо преокренули. Били су у плусу и шест поена, мада је домаћин у два наврата наговестио да би могао да им помрси рачуне (20:17 и 23:20).

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Појавио се трачак наде да се може нешто више када се Воша приближила на 24:22, али су гости одмах отклонили опасност за 1:0. Као и у првом колу у Берлину и сада су црвено-бели пали у другом сету. Губили су 15:9, грешили су и тако олакшавали посао ривалу. Тренер домаћих Слободан Бошкан променио је дизача, па се на терену нашао Андрија Вилимановића.

Ништа, међутим, није могло да заустави захукталу руску екипу, која је стекла је и двоцифрену предност (22:12). Немоћно је тад изгледала Војводина, која је и са неколико несмотрених потеза погурала Зенит до 25:13 и 2:0 у сетовима.

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Није овај лош период пољуљао домаћина, напротив. Заиграо је и боље него на почетку. Нису то Руси очигледно очекивали, па су и сада морали да се помуче како би изашли из минуса. А Воша је опет била у налету, служио ју је сервис, напад је био разноврстан и на одушевљење навијача повела је 10:6. Одржавала је предност, а после блока Мехића у дуелу један на један било је 15:12.

Када зашкрипи, Зенит је појачавао сервис што је и сада било делотворно па је серијом 8-1 преокренуо на 20:16 и потом лако завршио посао.

К. Бугарски

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Војводина НС семе – Зенит 0:3 (22:25, 13:25, 20:25)

НОВИ САД: Велика дворана Спенса, гледалаца: 3.000, судије: Горен (Израел), Маркељ (Словенија).  

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 6, Л. Чубрило 1, Бајандић 3, Вујовић 1, Зечевић 1, Негић (либеро 1), Рудић, Н. Чубрило 5, Мишковић (либеро 2), Вилимановић, Парапунов 17, Мехић 11, Бошњак.

ЗЕНИТ: Мелкозеров (либеро 2), Јонов, Кобзар 5, Колодински, Гребењиков (либеро 1), Јаковљев 9, Урсов, Воронков, Космин, Подребинкин, Полетајев 13, Кљука 15, Пашицки 10, Урнаут 10.

 

 

 

 

 

Велика подршка са трибина

Имали су одбојкаши Војводине додатни ветар у леђа јер су их бодриле скоро пуне трибине Велике сале Спенса. Присталица црвено-белих било је око три хиљаде и током целог сусрета и без обзира на то какав је резултат био на семафору, подршка је стизала у сваком тренутку.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести