Одбојкаши Војводине против Партизана у четвртој утакмици финала плеј–офа

Знају одбојкаши Војводине НС семе шта их чека сутра од 17 часова у четвртој утакмици финала плеј–офа против Партизана у гостима и знају и како је потребно одиграти да би тријумфовали и узели титулу.
Nemanja Masulovic
Фото: Немања Машуловић, фото: ОК Војводина НС семе

Лако је причати и прижељкивати позитиван резултат, али све замисли треба показати на терену. Новосађани воде у серији 2:1 и победа их дели од петог узастопног трофеја првака државе, 18. укупно, али у прошлом дуелу у хали Мастер нису приказали очекивани ниво игре па су изгубили 1:3. Црно–бели су и те како опасни на домаћем терену, играју опуштеније у овој серији, јер им је сам пласман у финале већ успех, како су и сами рекли, док је на актуелном шампиону већи притисак и императив одбране титуле.

– Треба храбрије да уђемо у ову утакмицу. Црно–бели су у прошлој на њиховом терену од почетка играли агресивније и ми одмах морамо да пронађемо начин да их зауставимо. Квалитетнија смо екипа, али то морамо да покажемо на терену. Милан Пепић је њихов најбољи играч, у овој серији је одличан, поготово у домаћој атмосфери и њега је потребно стопирати како нам не би правио много проблема – истакао је средњи блокер Војводине НС семе Немања Машуловић.

Имали су Новосађани шансе у Београду, играли су егал, али им је у завршницама сетова понестајало концентрације и на то ће сада посебно обратити пажњу.


Јанковић: Можемо до мајсторице

Средњи блокер Партизана, Стефан Јанковић, верује да његова екипа може да понови успех из друге утакмице када је славила на домаћем терену.

– После пораза у Спенсу одмах смо се окренули следећем дуелу како бисмо се што боље припремили и искористили свој терен. Верујем да можемо да изборимо пету утакмицу. Морамо Новосађане од почетка да нападнемо сервисом и онемогућимо њихову препознатљиву игру. Већ смо показали да смо спремни за тако нешто и потрудићемо се да то и поновимо – рекао је Јанковић.

Н.Б.


– Чини ми се као нам се тада појавио неки страх, па и притисак да морамо да победимо. Морамо у тим преломним тренуцима да будемо храбрији и одлучнији. Партизан код куће игра знатно боље него у гостима, док смо ми ове сезоне на страни имали проблема, што се видело и у Крагујевцу сваки пут против Радничког, па и у другој утакмици с црно–белима. Сада је право време да покажемо бољу игру у гостима и да завршимо ову финалну серију – нагласио је Машуловић.

Црвено–бели су доста кубурили са пријемом и сервисом, што је Партизан знао да искористи, али већ у следећој утакмици у Спенсу играчи Слободана Бошкана исправили су све пропусте и одиграли су на очекиваном нивоу. Били су јачи и за првог коректора Александра Благојевића, који је упркос мањој повреди, решио да одигра финалну серију, у којој је пропустио други сусрет управо у Београду. У стартну поставу вратио се и примач Филип Ковачевић.

– Видело се колико нам они значе. Благојевић је искусан, воли да игра ове одлучујуће утакмице и пружа јако добре партије. Ковачевић има велику енергију, која нас све покреће током дуела. Лакше је када су они опет на терену – јасан је Немања Машуловић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести