Одбојкаши Војводине славили у првом мечу другог кола квалификација за ЛШ

Победом у Бургасу над Нефтохимиком, одбојкаши Војводине НС семе направили су први велики корак ка трећој фази квалификација за Лигу шампиона.
Mirko Radevic u napadu
Фото: Мирко Радевић (десно) у нападу, фото: ЦЕВ

Иако су Новосађани губили 2:0 у сетовима, смогли су снагу да се врате, преокрену резултат и тријумфују.

Уз мало више среће, можда и храбрости, могли су црвено-бели до убедљивије победе, али тријумф ће им пуно значити пред реванш када се очекује да осигурају пласман у наредну рунду. У последњем колу квалификација за Лигу шампиона Воша ће се, у случају успеха, сусрести с бољим из двомеча шпанског Теруела и француског Шомона, а први меч су добили Шпанци на свом терену са 3:2.


Реванш на малим екранима

Други меч с Нефтохимиком ће Војводина НС семе играти на свом терену у среду од 20.30 часова уз директан пренос на првом програму телевизије Спорт клуб.


„Није било лако вратити се после 0:2, бз обзира на то што сам сигуран да је квалитет на нашој страни, а није ми се свидело што смо ушли у меч с превише респекта. Бургас јесте добра екипа, али не толика вредна ресепкта који смо им указали у првом сету. У другом када смо заиграли, десило нам се да направе велику серију у завршници и да нас поремете. Срећан сам, ипак што смо се вратили, што смо славили на гостовању, али све се решава у Новом Саду где нам треба победа“, рекао је Николић.

Почео је трећи сет искусни средњи блокер Мирко Радевић и био један од покретача коначног преокрета те до краја сусрета забележио 10 поена, уз максимални учинак у нападу (6-6) и четири блока.

„Знали смо да ће бити тешко, опуштено смо ушли у меч и дозволили Нефтохимику да олако добије први сет. У наставку смо имали предност, али смо попустили пред њиховим сервисом и то се десило у неугодном тренутку. Добили смо на крају на тежи начин, али је тиме победа слађа. Битно је због нашег самопоуздања да добијамо овакве мечеве, а уз честитке свима, надамо се наставку успеха“, истакао је Радевић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести