Одбојкаши Војводине сутра у Краљеву бране трофеј Суперкупа: Са Рибницом за први пехар у сезони

Иако сва три домаћа трофеја ове сезоне нису главни приоритет одбојкаша Војводине НС семе, то не значи да ће Новосађани олако предати пехаре и да се неће борити за сваки од њих.
Stefan Negic
Фото: Стефан Негић, либеро Војводине, фото: Дневник

Црвено–бели сутра од 19.10 часова у Краљеву играју Суперкуп против Рибнице. То је први од два трофеја који великан из Српске Атине брани и задатак неће бити нимало лак, јер је познато какав је узаврео терен у Спортском центру „Ибар“. Воша је јуче кренула из Новог Сада за Врњачку Бању где ће тренирати пре него што се данас упути ка Краљеву.

– Рибница је искусна екипа и већина играча има доста сезона иза себе. Сматрам да ми имамо наших предности, а то су квалитет, младост и победнички дух у екипи, који је присутан код свих, од физиотерапеута, преко тренера до нас играча. Наше је да одиграмо максимално и ако испоштујемо све договоре не би требало да изостане добар резултат. Мотива има на претек, ту нема дилеме – поручио је либеро Војводине Стефан Негић.

Новосађани су протеклог викенда почели сезону победом у Горњем Милановцу над Металцем, новајлијом у Суперлиги. Славили су црвено–бели 3:1, док је њихов данашњи ривал код куће био бољи од Партизана 3:0.

– Поред борбе за трофеј, нама је ова утакмица важна и због тога да видимо колики је капацитет екипе. Ово је идеална прилика за то, јер играмо у гостима, на неугодном терену, са веома мотивисаним домаћином. Очекујем да покажемо који је наш максимум у овако једној важној утакмици и да видимо колико смо напредовали претходна два месеца, индивидуално и као екипа и како се носимо у оваквим ситуацијама које доноси борба за трофеј – истакао је тренер Новосађана Слободан Бошкан.

К. Б.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести