Одбојкаши Војводине забележили максималну победу против Радничког

Раднички – Војводина НС семе 0:3 (20:25, 20:25, 22:25)
е
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Одбојкаши Војводине НС семе забележили су максималну победу над Радничким на увек неугодном терену у Крагујевцу. Рутински је одиграо владајући шампион и показао да је неочекивани пораз од Партизана давна прошлост.

Помоћу доброг сервиса је Војводина дошла до осетнијег вођства на почетку меча (8:5), али помогли су и домаћи грешкама. Вучићевић је уз Мехића преузео нападачке задатке, а блок Симића и грешка Илића су први пут донели пет поена вишка (17:12). Раднички је нападао сервисом, али је грешио, актуелни шампион је лагано одржао раније стечену предност, а треба рећи да је домаћин начинио чак 11 грешака у првом периоду игре.

Ас сервисом Ковачевића, а затим и с два везана неодбрањива сервиса Вучићевића, Војводина је преузела контролу над другим сетом (7:3). Играла је Воша сигурно, с веома мало грешака, а контратренд се наставио код домаћих. Вучићевић, Мехић и Фундора су били на високом нивоу па су црвено-бели рутински удуплали вођство.

Дуго се водила изједначена борба у трећем сету. Раднички је смањио број грешака, био колико-толико конкурентан, али се чекала ротација која ће актуелног шампиона приближити победи. Код резултата 17:16 за домаће, промену је обезбедио Вучићевић, уследио је блок Ковачевића, ас сервис Мехића, грешка Стевановића и контра Фундоре за вођство 21:17 црвено-белих. Поенима Илића се Радники вратио у игру (20:21), али све су решили добри сервиси Ковачевића (још један ас) и две контре Фундоре за четири меч лопте које су брзо претворене у максималну победу.

КРАГУЈЕВАЦ: Хала “Језеро”, гледалаца: 300, судије: Цветковић и Јовановић (Београд).

РАДНИЧКИ: Главинић, Стефановић, Гоић 6, Вељовић, Пантовић (л), Стевановић 10, Видовић, Илић 13, Матић, Пантелић (л), Перовић 5, Крстић 7.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 4, Вучићевић 15, Фундора 13, Шкундрић (л), Негић (л), Ковачевић 8, Вијецки, Кујунџић, Костић 1, Мехић 9, Радевић, Тодоровић, Рудић, Перић.

М. Р.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести