Одбојкаши Воше и Зведе почињу у четвртак борбу за титулу

Баш као и прошле сезоне и још неколико пута у минулих десетак година, одбојкаши Војводине НС семе и Црвене звезде одлучиваће о титули шампиона Србије.
Nedjeljko Radovic i Cedomir Stankovic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Две екипе које су показале највише ове сезоне, уз Нови Пазар, бориће се за највреднији пехар, а прве две утакмице играће се у Новом Саду у четвртак од 18 часова и у понедељак од 17.30 часова, а обе ће бити директно преношене на ТВ. Трећа утакмица игра се у Београду 20. априла, а потенцијалне четврта и пета 23. и 26. априла.

У последњих неколико окрашаја у борбама за трофеје Звезда је била успешнија од Новосађана, везала је чак пет титула шампиона, али има нешто што ову сезону чини другачијом у односу на све минуле – Војводина је после лигашког дела била на првом месту и имаће предност домаћег терена. Колико је та предност важна,довољно говори и податак да је прошле сезоне управо пети меч у Београду одлучио о пехару.

„О Црвеној звезди не треба трошити речи, наш ривала у финалу веома добро зна како се играју велике и важне утакмице пошто већ пет везаних сезона осваја титуле. У односу на лигашки део, у плеј-офу су показали завидан ниво форме и то их је довело до финала. Иза нас је добра сезона и верујемо да је сада прилика да покажемо оно најбоље што имамо и не сумњам да ћемо бити најбољи у финалу. Не идемо далеко, за сада размишљамо само о првој утакмици и надам се да ћемо баш у њој заблистати и финалну серију започети победом“, рекао је капитен Војводине НС семе Чедомир Станковић.

М. Ристић

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању од 12. априла

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести