Одбојкаши Воше одбранили титулу на јуниорском првенству

Уз две убедљиве победе, одбојкаши Војводине из Новог Сада одбранили су титулу покрајинског првака. Ученицима тренера Марка Наранчића пехар је припао пошто су на завршном турниру, одржаном у спортској дворани “Милош Грбић” у Клеку, у полуфиналу савладали градског ривала, тим Нови Сад Манекса 3:0 (25:18, 25:17, 25:18), а потом, у борби за трофеј, и Стражилово из Сремских Карловаца, такође, максималним резултатом – 3:0 (25:10, 25:14, 25:15). За најбољег играча турнира проглашен је Вошин Јован Перовић, док је његов саиграч Данило Елезовић најбољи смечер. 
1
Фото: ОК Војводина

Карловчани су на путу до финала савладали домаћина, Клек и то после великог преокрета. Губили су 0:2, да би на крају славили у тај брејку – 3:2. Освојеном вицешампионском титулом изборили су пласман на државно првенство, што им је први пут пошло за руком у овом узрасту. Једно индивидуално признање отишло је у руке играча Стражилова – Марко Сколар проглашен је за најбољег либера завршног турнира. 

Последњи који је оверио пласман на Првенство Србије је Клек, који је у дуелу за треће место победио Нови Сад Манекс 3:1. Најбољи примач је Матија Шимон из Клека, а његов клупски другар Урош Поповац блокер, док је члан Новог Сада Никола Медић најбољи дизач. 

К. Б.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести