Србија зна рецепт за пласман у финале (субота, 17.30)

Одбојкаши Србије испунили су и други циљ на Европском првенству у Пољској – после освајања првог места у групи,  максималном победом над Бугарима у четвртфиналу оверили су визу за полуфинле, у којем их чека Немачка.
Luburić, Podraščanin i Petrić u bloku
Фото: ЦЕВ/Спреман зид за Немце: Лубурић, Подрашчанин и Петрић у блоку

За многе пласман Немаца у полуфинале је изненађење, али када се зна квлитет те селекције, коју предводи Ђерђ Грозер, долази се до закључка да је њихов пласман међу четири најбоље екипе сасвим реалан.

Србија је још једном показала шта уме и изборила пласман на своје десето полуфинале на континенталним шампионатима од 1995. године. Имаће репрезентација Србије у суботу великог ривала у одличној екипи Немачке, а с пажњом се ишчекује и  дуел селектора Николе Грбића и  Андрее Ђанија, који су у играчким данима укрштали копља много пута.

Обострано поштовање ривала је видљиво, а Грбић се нада да ће његови изабраници поновити добро издање из четвртфиналног меча и да би то могао да буде рецепт за пласман у финале.

- На старту шампионата Немачка је победила Француску, у четвртфиналу Чехе који су избацили исту ту Француску. Директно су, као и ми, прошли у четвртфинале, вратио им се у тим Грозер и дошли су у најјачем саставу. Још на почетку припрема сам рекао да ће Намачка добро одиграти ово првенство јер се није пласирали на Светско, што је било велико изненађење, па сада показују колико је уствари квалитетна. Њихов пласман међу четири на овом шампионату ме уопште не изненађује. Поновићу, на Европском првенству нема лоше екипе и да бисмо прошли у финале морамо да у најмању руку поновимо игру из утакмице са Бугарима – рекао је Грбић.

Имаће репрезентација Србије великог ривала у одличној екипи Немачке, а с пажњом се ишчекује и  дуел селектора Николе Грбића и Андрее Ђанија, који су у играчким данима укрштали копља много пута

Средњи блокер Марко Подрашчанин поновио је речи селектора да је модел игре из дуела са Бугарима неопходан и очекује велику борбу са Немцима.

- Остварили смо оно чему смо се надали, ушли смо у полуфинале и сада следи оно најважније. Имали смо сјајну реакцију читаве екипе у сусрету четврфинала са Бугарском када смо трећи сет код резултата  20:23 преокренули и победили. Немачка је по игри доста слична Бугарској, предводи је Грозер, један од најбољих коректора данашњице, али зуставили смо Сокола, па можемо, надам се, и њега. У том случају бићемо много ближи победи – рекао је Подрашчанин.

Други средњи блокер Срећко Лисинац сматра да је Немачка квалитетнија од Бугарске и да је пред нашом екипом тежак испит.

- Пре почетка турнира рекао сам да је Немачка један од фаворита за злато, имају добру екипу, три или четири одлична примача сервиса, страшног коректора и дизача којег знам из пољске лиге. Сматрам да Немци су квалитетнији од Бугара и да нам следи тежак испит.верујем да ћемо га успешно положити и пласирати се у финале- поручо је Лисинац.

М. Ристић

Субота

Србија – Немачка      (17.30)

Русија – Белгија        (20.30)

Утакмица за треће место је на програму сутра од 17.30, а финале од 20.30 часова.

Нема носилаца медаља

Један од најбољих показатеља квалитета Европског првенства у Пољској је податак да све четири првопласиране екипе са минулог шампионата нису стигле до полуфинала.

Француска је испала у осмини финала од Чешке, Словенија у четвртфиналу од Русије, Италија у четвртфиналу од Белгије и Бугарска у четвртфиналу од наше репрезентације.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести