Одбојкаши Звезде изједначили скор у финалној серији против Воше

Очекивало се да ће одбојкаши Црвене звезде одиграти јаче и конкретније у другом сусрету финала плеј-офа, после максималне победе Новосађана у првом окрашају – што се и десило и сада је скор у серији 1:1. Ипак, параметри се нису променили, до титуле ће екипа која прва дође до три победе.
Petar Premovic u napadu
Фото: Дневник/Р. Хаџић

Воша у другој утакмици није личила на себе од почетка, али је имала прилику да поведе у сетовима. Имао је Кујунyић контру на сет лопти (25:24), погрешио је и тада су Новосађани напрости стали. Нису умели да се изборе с тешком ситуацијом што је Звезда искористила и дошла до максималног  тријумфа, који јој даје одређену предност за наставак серије.

“Звезда је била много боља од нас, играла је без грешке, с више мотива, а ми смо били без жеље, што није добро. Изгледало је као да смо се предали после тесно изгубљене завршнице првог сета, игра нам  се распала и потпуно смо стали. Београђани су одлично сервирали, удаљили су нас од мреже, што нам је стварало проблеме и у нападима с крајева. Сматрам да ће нам овај “шамар” добро доћи прд наставак финалне серије. После прве утакмице и сигурног тријумфа нисмо очекивали да ће бити 3:0 у победама, тако да овај пораз ништа не мења и остајемо спремни за надигравање. Што се мене тиче, сада је 0:0, а играмо на две победе“, рекао је коректор Новосађана Петар Премовић.

Серија се сели у Београд и актуелни шампион има предност, мада то не оптерећује новосадске црвено-беле.

“Звездин терен није врућ као неки други у лиги, тако да тешко може да се назове предност домаћег терена. Остајемо фокусирани на постављени циљ, знамо који су се проблеми појавили у другом мечу и размишљаћемо само о нашој игри. И даље сматрам да смо квалитетнија екипа од Звезде и  да се и даље ми питамо за све. Они су искуснији и знају како се игра за титулу, али на нашој страни је жеља и мотив да пехар вратимо у Нови Сад“, јасан је Премовић.

Трећа такмица финалне серије плеј-офа игра се у четвртак у Београду од 18 часова, уз директни тв пренос, а четврта у недељу 23. априла, од 18 часова.

М. Ристић

 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести