Одбојкашице Јединства не стају: Шампионке славиле у дербију кола, Сремице опет боље од Партизана

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове забележиле су тријумф на домаћем терену у дербију 15. кола Суперлиге над Црвеном звездом – 3:0 (25:14, 25:19, 25:18).
odbojka
Фото: ЦЕВ

Првакиње Србије су и даље без пораза у домаћем шампионату, а иако је ова утакмица пре почетка важила за дерби, Старопазовчанке су без већих проблема изашле на крај са Београђанкама.

У првом периоду је на терену практично постојала само једна екипа. Пазовчанке су од самог старта утакмице диктирале темпо, а у прилог томе иде чињеница да су након раног вођства од 7:1, наставиле да ређају поене и повеле 12:3 и 17:7.

Већ у другом сету, Звезда је пружила далеко већи отпор, али ни он није био довољан како би се зауставио налет Пазовчанки.

Иако се то није очекивало, након свега виђеног у прва два сета, Звезда је у трећој деоници пружила најјачи отпор. Повело је Јединство 9:6, али је Звезда са пет везаних поена стигла до преокрета.

Ипак, тим Јова Цаковића имао је спреман одговор и серијом од 6:1 зауставио је налет ривала. До краја су Пазовчанке без проблема заустављале нападе Звезде, користиле су своје шансе и утакмицу су са 25:18 и 3:0 окончале у своју корист.

Тамара Миљевић, коректор Јединства, истакла је да је њена екипа оправдала улогу фаворита.

– Мислим да смо одлично одиграле утакмицу. У првом сету нам је било мало лакше, док је у другом и трећем било мало теже. У супер смо форми и оправдале смо улогу фаворита – рекла је Тамара. 

Јединство ће у 16. колу гостовати београдском Радничком.


Сремице опет боље од Партизана

Срем из Сремске Митровице је после два пораза на почетку другог дела сезоне стигао до победе, а цех је опет платио београдски Партизан – 3:0 (25:21, 25:21, 25:15).

Сремице су и у првом међусобном дуелу савладале црно–беле и то, такође, после три уводна пораза, па су после овог тријумфа почеле да ређају бољу игру и победе, па ће можда и овај, новији успех бити одскочна даска за тим Николе Капрића.


Суперлига – 15. коло

Спартак (С) – ТЕНТ 0:3

Јединство (СП) – Црвена звезда 3:0

Срем – Партизан 3:0

Железничар – Клек 3:0

Уб – Инђија 7. фебруар

Омладинац – Раднички 14. фебруар  

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести