Одбојкашице освојиле бронзу, девета медаља за Србију на ОИ

ТОКИО: Женска одбојкашка репрезентација Србије освојила је бронзану медаљу на Олимпијским играма у Токију, пошто је у мечу за треће место савладала Јужну Кореју 3:0 (25:18, 25:15, 25:15), .
21
Фото: Tanjug/ AP Photo/Manu Fernandez

Европске и светске шампионке успеле су да се "опораве" после пораза у полуфиналу од САД, други пут на турниру савладају Корејке и наставе континуитет освајања медаља на великим такмичењима.

Пре пет година у Рију освојиле су сребро, а сада бронзу.

Убедљиво најефикаснија била је Тиијана Бошковић са 33 поена, док је Мина Поповић освојила осам.

Огњеновић:  Бронза као кућа; Бошковић: Велика част

Није било лако опоравити се после пораза од Американки у полуфиналу, јучерасњи дан био је тежак, тренинг, плус овај јутарњи термин, али пресрећни смо. Бронза је као кућа и сада да у лепој атмосфери наставимо припреме за Европско, изјавила је капитен српских одбојкашица Маја Огњеновић.

"Не могу да кажем да нисмо очекивали медаљу, али медаља је успех. Мора се признати да нам је недостајала Бранкица, већина терета пала је на Тијану, али смо показале да можемо да играмо као тим и зато је овај резултат дошао као последица мукотрпног тимског рада", рекла је Огњеновић српским извештачима у Токију и додала да су заслужиле прави дочек у Београд.


Вучић :Хвала на упорности, енергији, борбености

Председник Србије Александар Вучић честитао је данас одбојкашицама Србије на бронзаној медаљи освојеној на Олимпијским играма у Токију.

"Драге девојке, све честитке на освојеној бронзи и на још једној олимпијској медаљи за Србију! Хвала Вам за упорност, борбеност и енергију коју сте показале у свакој игри. Идемо даље, нова одличја вас тек чекају", написао је председник Вучић на свом твитер налогу председник.рс и на инстаграм налогу будуцностсрбијеав.


Такође, истакла је да ће "брзо" Игре у Паризу и да није лоше да тамо прослави 40. рођендан.

Тијана Бошковић, која ће наредне две сезоне бити у истом клубом са Мајом, каже да ће дати све од себе да утиче на њену одлуку.

"Пресрећна сам што смо после тешког пораза у полуфиналу били мотивисани да донесемо медаљу, велика је част наступати за Србију и што смо овом медаљом оборили рекорд из Рија", поруцила је најбоља одбојкашица на свету.

Терзић: Поносан сам, једна од наших најважнијих медаља

Ово је једна од наших најважнијих медаља и учинила ме можда и највише поносним што водим ову екипу, рекао је селектор одбојкашица Србије Зоран Терзић после победе против Кореје (3:0) и освајања бронзе на Олимпијским играма у Токију.

"Ово је велики резултат, јавност зна или не зна колико смо имали проблема са саставом екипе, неке важне играчице нису играле (Бранкица Михајловић, прим. аут), неке нису ни ту (Стефана Вељковић, прим. аут). Једноставно ово није екипа која је била првак света 2018, али опет смо узели медаљу на највећем такмичењу као што су ОЛимпијске игре", изјавио је Терзић српским извештачима у Токију.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести