Одбојкашице Србије данас (16) с Немицама на СП

ЛОЂ: С две победе у џепу, одбојкашице Србије преселиле су се из холандског Арнема у пољски Лођ, где ће одиграти преостале три утакмице у групи Ц на Светском првенству.
o
Фото: Brankica Mihajlović se dobro snalazi i u odbrani/FIVB

После тријумфа над Канадом (3:0) и теже извојеване победе над Бугарском (3:2) актуелне шампионке планете данас до 16 часова састаће се са Немицама. До сада су “панцерке” имале лак посао. Уписале су, такође, два тријумфа, над Камеруном (3:0) и Бугаркама (3:1). Екипа селектора Данијелеа Сантарелија имала је два дана одмора и довољно времена да изанализира претходне утакмице и да поради на исправкама из сусрета са Бугарском, у ком нису одиграле на очекиваном нивоу.

– Знамо да су Немице незгодне, али на нама је да одиграмо нашу препознатљиву игру и да будемо доста боље него против Бугарске – истакла је Бојана Миленковић, примач сервиса Србије. Александра Јегдић, либеро српске репрезентације и дебитанткиња на светским шампионатима, годинама игра у Немачкој и добро познаје неке играчице и њихов стил игре.

– Задовољне смо што смо оствариле две победе на почетку такмичења, што је јако важно јер се бодови преносе у другу фазу. Надамо се да ћемо наставити у истом ритму. Оно што одликује Немачку јесте добар сервис и брза игра. Мислим да је битно да се што пре адаптирамо на то, што очекујем да неће бити проблем и прижељкујемо трећу победу на шампионату – поручила је Јегдић.

После данашњег сусрета, Србију ећ сутра очекује дуел са Казахстаном (13), а највећи изазов је свакако окршај са Сједињеним Америчким Државама у суботу од 20 часова.

К. Бугарски

Група Ц

1. САД      2      2      0      6:0   6

2. Немачка        2      2      0      6:1   6

3. Србија   2      2      0      6:2   5

4. Бугарска       2      0      2      3:6   1

5. Канада  2      0      2      0:6   0

6. Казахстан      2      0      2      0:6   0

Резултати

Тајланд – Хрватска

Кина – Јапан

Бразил – Колумбија

Синоћ

Турска – Доминикана

Аргентина – Чешка

Холандија – Порторико

Пољска – Кореја

Данас

Канада – Казахстан (13)

Кореја – Тајланд (14)

Србија – Немачка (16)

Турска – Хрватска (17.30)

Италија – Кенија (18)

САД – Бугарска (19)

Пољска – Доминикана (20.30)

Порторико – Камерун (21)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести