Одбојкашице Србије доминирале у групној фази Гран прија

Одбојкашице Србије одиграле су три турнира у Гран прију на високом нивоу, освојиле сва три и са скором од седам победа и два пораза пласирале се на завршни турнир с прве позиције јединствене табеле.
Милена Рашић
Фото: ФИВБ/Милена Рашић

Покориле су наше девојке Анкару, Сендаи и Хонг Конг, а у кинеском Нанђингу, на турниру најбољих шест репрезентација, играће у групи са САД и Италијом.

Показале су изабранице селектора Зорана Терзића највише од свих у минуле три недеље и заслужено држале прво место од почетка до краја групне фазе надметања, али сви у нашем табору истичу да у игри има још пуно простора за напредак. То се најбоље видело у другом сусрету трећег викенда када су наше девојке имале пет сивих минута и од 2:0 у сетовима и 22:18  у трећем претрпеле пораз од упорног Јапана (2:3).

-Са сваког турнира сам задовољан резултатом, али нисам игром. Иако смо побеђивали, дешавало нам се да правимо грешке које су атипичне за нас. Мислим ту пре свега на игру у одбрани јер нам се дешава да испаднемо из система, али нам се дешавају и опуштања, што на овом нивоу одбојке никако није дозвољено. На другом турниру смо доста лако савладали Јапан, а онда смо у следећем међусобном мечу  имали високо вођство и све смо прокоцкали  због опуштености. Такве ствари не смеју да нам се понављају и веома је битно да останемо максимално концентрисани са сваким противником, посебно сада када нам предстоје финалне борбе – рекао ј селектор Зоран Терзић.

На финалном турниру у Кини Србија ће играти са Америком и Италијом, старим знанцима с којима се није састајала у претходна три викенда.

-Имамо доста времена да се припремимо за финални турнир. До сада смо приказале коректне партије, а сигурна сам да имамо још пуно простора за напредак. Нисмо још на жељеном нивоу форме, али има времена да кроз тренинге стигнемо до жељеног нивоа. Играћемо са Америком и Италијом, селекцијама које добро познајемо, али о њима још не размишљамо јер су финалне борбе тек за седам дана. Надам се да ћемо у Нанђингу показати све што умемо – најавила је Милена Рашић.

М. Р.

Финални турнир

На финалном турниру у Нанђингу Србија ће играти у Ј групи са Америком и Италијом. У среду, 2. августа Србија и Америка наступају од 9 часова по нашем времену, наредног дана мегдан ће поделити Америка и Италија (9 часова), а 4. августа састаће се  Србија и Италијом (9 часова). У К групи ће играти Кина – Бразил (2. август, 13.30), Бразил – Холандија (3. август, 13.30) и Кина – Холандија (4. август, 13.30).

У суботу 5. августа на програму су полуфинала, а састаће се унакрсно први и други из Ј и К групе, док се у недељу игра за медаље. Сусрет за треће место је у 9, а финале од 14 часова.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести