Одбојкашице Србије Лигу нација настављају у Бразилу

Као што је и најавио селектор одбојкашица Србије, Данијеле Сантарели, после прве седмице Лиге нација направио је мале измене у саставу за наставак овог такмичења.
ФИВБ/Катарина Лазовић важан шраф екипе и у Бразилији
Фото: ФИВБ/Катарина Лазовић важан шраф екипе и у Бразилији

Наша репрезентација је први део посла одрадила у Турској, а од данас ће бити у Бразилу, да би се потом преселила у Канаду.

У дресу Србије играће, техничари Ана Јакшић и Слађана Мирковић, средњи блокери Јована Стевановић, Маја Алексић, Јована Коцић и Јелена Делић, либера Теодора Пушић и Сања Ђурђевић, примачи Сара Лозо, Катарина Лазовић, Бојана Миленковић, Бианка Буша и Јована Миросављевић и коректор Ана Бјелица.

Током прве седмице, Србија је забележила победе над Белгијом, Бугарском и Холандијом, док је после пет сетова изгубила од Тајланда. У Бразилији ће светске шампионке играти против Италије, Јужне Кореје, Турске и Бразила.

– Чекају нас три јака тима, Италија, Турска и Бразил. Неће нам бити лако, али ми смо Србија, борићемо се са свима. Ту ће бити и Кореја, која није на том нивоу, али није лако играти против азијских селекција. Желимо што више победа и да дођемо до финалног турнира. Важно је да наставимо да радимо овако, како бисмо на Светском првенству били најбољи. 
После Бразила, српски тим ће одмах отпутовати у Канаду, где ће играти последњи турнир.

– Спремамо се за последњу седмицу са добрим тимовима, Јапаном, САД, Немачком, Канадом... Није лако путовати, играти против потпуно другачијих тимова, али нам је важно да играмо јер су нам утакмице потребне – закључио је Сантарели.
На Финалном турниру, који се одржава од 13. до 17. јула, играће осам репрезентација, а такмичење почиње од четвртфинала.

К. Б.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести